Нацполіцію поповнив спецпідрозділ “КОРД”

 

Національну поліцію поповнив перший загін “КОРД” (“Корпус оперативно-раптової дії”) – цілком новий підрозділ особливого призначення в силових органах України. Основними його завданнями є затримання особливо небезпечних озброєних злочинців та організовних кримінальних груп, проведення спецоперацій зі звільнення заручників тощо.

Сьогодні, 6 травня, в Києві відбулася церемонія, під час якої сертифікати про закінчення курсу підготовки отримали 35 бійців “КОРД”. Кандидатів відібрали майже із 500 претендентів.
Відібрані й підготовлені спецпризначенці першої партії нестимуть службу в Харківській області.

У церемонії взяли участь прем’єр-міністр Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе, секретар Радбезу Олександр Турчинов, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт та інші.

За словами міністра Арсена Авакова, програма “КОРД” уже запущена у 18 містах України і до кінця 2016-го – початку 2017 року територіальні органи ГУ Нацполіції в обласних центрах отримають свої загони “КОРД”.

“Програма створення «КОРД» стартувала минулого року. Ми почали робити її за підтримки наших партнерів із США. Усі бійці пройшли наджорсткі випробування та довели, що гідні служити на благо країни. Ми пишаємося вами й хочемо, аби весь склад Нацполіції був настільки ж професійний, як і ви”, – зазначив Аваков.

Читайте також:
Аваков всупереч закону усунув Деканоїдзе від реального керування Нацполіцією, – адвокат

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе висловила подяку усім, хто займався цією програмою.

“Сучасні стандарти поліцейських – це ті стандарти, які повинні працювати в нашій країні, аби вона розвивалася як демократична, європейська, цивілізована країна. Найголовніше, що в нас є ви – люди, які будуть захищати честь Національної поліції України та свою Батьківщину”, – переказує слова Деканоїдзе Департамент комунікації МВС України.

Звертаючись до присутніх, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт відзначив, що Сполучені Штати пишаються своїм партнерством з урядом України, надаючи допомогу у створенні нової Національної поліції.

“Ви представляєте сподівання та надії цієї країни, що такі підрозділи, як ваш, будуть підзвітні демократичним стандартам і відстоюватимуть нові цінності в Україні. Найбільший актив, який ви маєте на сьогодні, – це громадська та суспільна довіра, яку ви заслужили.
Цей випуск – ознака великого поступу вперед, якого ви досягли. Ви нестимете службу у Харківській області, де проходить східний кордон європейської демократії”, – зазначив Джеффрі Пайєтт.

Після урочистої частини “кордівці” продемонстрували низку тактичних та вогневих вправ, які надалі будуть використовувати для ефективного знешкодження злочинців. Зокрема – протидію противнику на короткій дистанції за допомогою техніки ножового бою.

Також спецпризначенці показали методики блокування транспорту та знешкодження озброєних правопорушників, що рухалися на ньому.
Наприкінці “кордівці” провели умовний бій із використанням бойових набоїв, демонструючи тактику дій у приміщенні при звільненні заручників за вогневої підтримки снайперів.

Читайте також:
“Я – патріот України”. Розповідь ізраїльського воїна, який тренує бригаду легкої піхоти НГУ

Україна створює спецназ для дій у ворожому тилу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.