Гройсман не звільнятиме Москаля з ОДА, а контрабанду розгляне СБУ

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман не підготує подання на звільнення Геннадія Москаля з посади голови Закарпатської обласної держадміністрації, як він сам про те попросив. Водночас Гройсман звернеться до СБУ й НАБУ щодо перевірки озвучених Москалем фактів поновлення каналу цигаркової контрабанди за сприяння посадовців із Києва.
Відповідну заяву глава уряду розмістив на своїй сторінці у “Фейсбуці”, відповідаючи на звернення Москаля, опубліковане також на інтернет-сайті.

“Нікому не дозволю розмовляти зі мною мовою ультиматумів. Геннадію Генадійовичу, незважаючи на Ваше прохання, подання на Ваше звільнення готувати не збираюся. Роботи, яку потрібно зробити – і, сподіваюся, разом – багато. Давайте разом закладемо нову традицію при призначенні керівних кадрів в митній службі на основі публічних конкурсів за участю громадських організацій. І цю традицію почнемо впроваджувати саме Закарпатської митниці”, – написав Гройсман.

Він зазначив, що звернеться в НАБУ і СБУ з проханням перевірити всі факти, які навів Москаль у своєму листі. До того ж наступного тижня Гройсман попросив прибути на зустріч у Київ самого Москаля та керівництво митниці Закарпатської області.

“Завтра, під час візиту до Львівської області, я запланував відвідати один із прикордонних переходів і обговорити на місці проблеми на Львівській митниці. Вони там теж є, і я про це знаю… Тільки тоді, коли усі, в кого щирі наміри навести лад на наших митницях, об’єднаються, ми досягнемо успіху”, – написав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, сьогодні вранці Геннадій Москаль у відкритому листі звернувся до прем’єр-міністра Гройсмана з проханням підготувати подання про його звільнення з посади, аби відповідний указ підписав президент Порошенко. Причиною цього Москаль назвав протидію боротьбі з “цигарковою мафією” в регіоні. Зокрема, за його словами, рішення голови ДФС Романа Насірова про зміну начальника Закарпатської митниці не було узгоджено з головою ОДА та було зроблено в інтересах поновлення каналів контрабанди тютюнових виробів до ЄС.
Пізніше Москаль заявив, що з 7 травня йде у відпустку і повернеться тільки тоді, коли на посаду начальника Закарпатської митниці повернуть Володимира Колеснікова й “коли в Києві перестануть розглядати Закарпаття як полігон для політичних торгів і експериментів”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна