Віру Савченко в Росії вже не шукають

 

Слідчі Російської Федерації зняли з розшуку Віру Савченко, сестру незаконно засудженої в Росії військової ЗСУ Надії Савченко.
Про це повідомив адвокат Ілля Новіков.

У своєму “Твіттері” він оприлюднив відповідну постанову, підписану 28 квітня керівником першого відділу з розслідування особливо важливих справ слідчого управління Слідчого комітету РФ А. Каргалєвим.

У документі сказано, що нині місце перебування Віри Савченко відоме. Тому для її розшуку немає підстав.

Нагадаємо, 27 квітня ввечері прикордонники ФСБ РФ не випустили з країни Віру Савченко, яка того дня відвідувала сестру Надію в Новочеркаському СІЗО-3.

Кримінальну справу проти Віри Савченко порушено за ч.2 ст. 297 кримінального кодексу РФ: “неповага до суду, що виразилася образою судді, присяжного чи іншої особи, що веде правосуддя”. Ідеться про поведінку Віри Савченко на засіданні суду в Чечні, де слухається справа українських політв’язнів Миколи Карпюка та Станіслава Клиха. Віра Савченко була їхнім громадським захисником, однак суд позбавив її цього статусу.

Після інциденту на прикордонному пункті пропуску “Чертково” Віра Савченко залишилася в авто українського консульства з дипломатичними номерами і, під захистом дипломатичної недоторканності, сховалася в дипустанові України в Ростові-на-Дону.
Президент Петро Порошенко доручив МЗС зробити все можливе для повернення Віри Савченко в Україну. Глава МЗС України Павло Клімкін провів телефонну розмову з цього приводу з російським колегою Сергієм Лавровим. Віру пропустили в Україну 28 квітня.
Віра Савченко визнала, що її звільнення стало можливим завдяки існуванню дипвідносин між Україною та РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна