Посольство України поклало до стели Києва під Кремлем синьо-жовті квіти

 

Представники посольства України у Росії 4 травня поклали жовті й блакитні квіти, прикрашені синьо-жовтою стрічкою, до стели міста-героя Києва біля Кремлівської стіни. Про це свідчить фото, оприлюднене на офіційній сторінці посольства у “Фейсбуці”.

“Москва сьогодні”, – так підписано знімок стели з покладеними до неї квітами та почесним караулом. Окрім синьо-жовтого букета біля підніжжя, стела прикрашена також червоними й білими гвоздиками.
Ймовірно, їх іще до посольських працівників принесли звичайні громадяни.

Як уточнив у своєму “Фейсбуці” речник Державної прикордонної служби Олег Слободян, у почесному караулі біля київської стели стоять прикордонники.

“В Росії до меморіалу біля кремлівської стіни “забули” покласти квіти до Міста-героя Києва. Таку “забудькуватість” виправили у посольстві України в Росії. Тепер на Червоній площі жовто-блакитні квіти та прикордонники у якості почесної варти. Вдвічі приємно спостерігати таку картину…” – написав Слободян.

Як писала Новинарня, напередодні гранітний пам’ятник Києву був єдиним із 12 стел міст-героїв біля Кремлівської стіни, до якого офіційно не поклали квіти.

Меморіальний архітектурний ансамбль “Могила Невідомого солдата” біля стін Московського кремля був створений 1966 року. До нього входить алея з тумбами, на кожній із яких – назва міста-героя; у тумбах містяться капсули із землею міст-героїв. Серед них – Ленінград, Київ, Мінськ, Сталінград (до 2004 року – Волгоград), Севастополь, Одеса, Керч, Новоросійськ, Брестська фортеця, Тула, Мурманськ і Смоленськ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна