Польща закрила в’їзд кремлівському пропагандисту

 

Влада Польщі заборонила кореспондентові російського державного інформаційного агентства “Россия сегодня” Леоніду Свиридову в’їзд на територію Республіки Польща і всіх держав-членів Шенгенської зони до грудня 2020 року.
Як повідомляє Польське радіо, про це заявив адвокат росіянина Ярослав Хелстовський.

Адвокат, зокрема, повідомив, що в постанові управління у справах іноземців про заборону на в’їзд Свиридову вказується, що “перебування кореспондента на території країни порушує інтереси Республіки Польща”.

Головний редактор агентства “Росія сьогодні” Маргарита Симоньян уже заявила, що Свиридов має намір судитися з польською владою через польського адвоката.

Відомо, що в жовтні 2014 року на прохання Агентства внутрішньої безпеки МЗС Польщі відкликало акредитацію Леоніда Свиридова.
У грудні 2015 року Свиридов був позбавлений виду на проживання в Польщі та залишив країну.
У відповідь на такі дії польської влади Росія вислала з Москви кореспондента польського видання Gazeta Wyborcza в Москві Вацлава Радзівіновича. Після цього Gazeta Wyborcza закрила свій московський корпункт.

Читайте також:
СБУ заборонила в’їзд в Україну полякові на ставці в російських пропагандистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна