У Словаччину прорвалися не справжні, а “гібридні” “Нічні вовки”

 

Російські байкери з групи “Нічні вовки”, які, за повідомленнями російських ЗМІ, таки потрапили на територію Євросоюзу та проводять там акції з нагоди Дня перемоги, насправді є “гібридними” представниками цієї пропутінської організації.
Про це “Укрінформу” заявив словацький політолог і громадський діяч Григорій Месежніков, коментуючи повідомлення про те, що “Нічні вовки” після перепон Польщі й Литви в’їхали в ЄС через територію Словаччини.

“Нічні вовки” прорвалися в Європу. Ми перебуваємо в Словаччині і у вівторок (3 травня) вирушаємо в Брно, щоб з’єднатися з групою, якій вдалося проїхати по маршруту в Польщі”, – сказав ТАСС керівник пробігу Андрій Бобровський.
На питання, як саме їм вдалося потрапити в Євросоюз, минаючи польську територію, байкер не відповів.

“Ці «Нічні вовки», які, як повідомляється, нібито якось таємно проникли в ЄС, – це фейкові «вовки». Ситуація повторюється, як це було минулого року. Річ у тім, що вони мають представництва або партнерів у країнах Балтії, і вони просто з паспортами Євросоюзу прибувають сюди, зустрічаються з громадянами ЄС російського походження, сідають на мотоцикли та проводять усі свої заходи. Відповідно до логіки Росії, це «гібридні», фейкові «Нічні вовки»”, – розповів експерт.

Наприклад, зауважив Месежніков, у мотоциклістів, які брали участь у проросійських акціях від імені “Нічних вовків” минулого року, були паспорти громадян Латвії.
“Відтак, у польських властей не було підстав їх не пустити. При цьому вони рухалися не колонами, а поодинці, у «цивільному» одязі, а не в шкіряних куртках тощо”, – заявив словацький політолог.

“Звичайно, стосовно політичного аспекту, їхньою метою є показати силу Росії. Це є прямий сигнал Заходу, що, мовляв, ми знову прийшли, ви повинні з нами рахуватися. Але, як показує досвід, це зазнає повного фіаско”, – наголосив Месежніков.

Читайте також:
“Нічних вовків” знову не пустили в ЄС

“Нічні вовки” (рос. «Ночные волки») — російська організація мотоциклістів, заснована в Москві 1989 року. Останнім часом відома участю в пропагандистських акціях великодержавно-імперської спрямованості та гібридних спецопераціях, а також у рекламних кампаніях на підтримку ппрезидента Путіна.
Інша назва — проект «Русские мотоциклисты».
Мотоклуб налічує приблизно 5 тисяч членів. Незмінний “президент” – Олександр Залдостанов (“Хірург”).

У 2015 році “Нічні вовки” на чолі з Хірургом почали пропагандистський пробіг на честь 9 травня до Берліна, але основна колона “НВ” не була допущена в ЄС.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна