Косово стало членом УЄФА

 

Федерація футболу частково визнаної Республіки Косово стала 55-м членом Європейського футбольного союзу (УЄФА). За це сьогодні, 3 травня, проголосували члени Конгресу УЄФА в Будапешті.

28 країн віддали свої голоси за включення, 24 – проти, ще два голоси не були зараховані.
Голосування було таємним, повідомив “Твіттер” УЄФА.

Досі ФІФА й УЄФА відхиляли заяви косоварів на вступ, пояснюючи це тим, що ця країна не визнана міжнародним співтовариством.

Нагадаємо, Сербія не визнає суверенітету Косова, яке є її історичною областю. Водночас незалежність Республіки Косово вже визнали 108 країн-членів ООН, включно з більшістю ЄС, США, Канадою, Австралією, Японією тощо. Україна не визнає незалежність Косова.

Членство в УЄФА означає можливість збірної Косова брати участь у відборі на Євро-2020 та в єврокубкових клубних турнірах.

У суперлізі Косова грає 12 команд. Найтитулованіший клуб останнього десятиліття – “Приштіна”, чемпіон 2014/2015 — “Феронікелі” (Глоговац).

Як відомо, попереднім новачком УЄФА в 2012 році став Гібралтар. Водночас його футбольна асоціація, як і косовська, не є членом ФІФА.

Читайте також:
У Херсоні починає роботу Федерація футболу Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна