Венесуела для економії змінила часовий пояс

 

О 2.30 ночі 1 травня у Венесуелі за рішенням уряду змінили часовий пояс країни, перевівши годинники на 30 хвилин вперед.

Таким чином країна бореться з наслідками енергетичної кризи. Переведення годинників дозволить ефективніше використовувати сонячне світло та знизити споживання електроенергії, заявив міністр науки і технологій Хорхе Арреаса. Про це повідомило видання “Панорама”.

Влада попередила, що спершу після переходу в новий часовий пояс можливі проблеми з мобільним зв’язком та наданням банківських послуг.

Варто зазначити, що до 1 травня Венесуела перебувала в унікальному часовому поясі, якого не було в жодної з країн світу.
У 2007 році його впровадив тодішній президент-соціаліст Уго Чавес. Пояс Венесуели відрізнявся від Гринвічу (GMT) на 4:30 в менший бік.

Про те, що Венесуела залишить час -4:30 і перейде в інший часовий пояс, президент країни Ніколас Мадуро заявив два тижні тому.
“Ця простий захід, який дозволить нам істотно економити”, – сказав тоді Мадуро.

У Венесуелі, яка майже на 70 відсотків залежить від гідроелектростанцій, через посуху критично впали обсяги виробництва електроенергії. Країні доводиться економити. Через дефіцит електрики уряд впровадив графік відключень світла, а також скоротив робочий тиждень працівників бюджетної сфери до двох днів. Торговим центрам наказано самим забезпечувати себе струмом, кінотеатри змушені закриватися раніше, жінок Ніколас Мадуро попросив менше користуватися феном. Крім того, в країні ввели додатковий вихідний – п’ятниця буде неробочим днем до кінця травня.

Читайте також:
Через “лівий” софт в органах влади Україна залишається в списку найбільших “піратів” світу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна