“Нічних вовків” знову не пустили в ЄС. ОНОВЛЕНО

 

30 квітня до Литви не впустили двох російських мотоциклістів, які намагалися потрапити до цієї країни ЄС через Білорусь. 1 травня таке саме рішення щодо російських байкерів-пропагандистів із клубу “Нічні вовки” прийняла прикордонна служба Польщі.

“Нічні вовки” не змогли потрапити на територію Республіки Польща на маршруті мотопробігу “Дороги перемоги – на Берлін”. Про це повідомив агенції ТАСС керівник польського мотоклубу “Катинський рейд” Віктор Венгжин, який зустрічав росіян на кордоні.

За словами Венгжина, байкерів затримали на кілька годин. Про рішення не впускати байкерів до Польщі “Нічним вовкам” також повідомив один із представників прикордонної охорони РП.

Напередодні два мотоциклісти 1971 і 1979 р.н., які їхали з Білорусі, не були допущені в Литву.
Як повідомив агентству BNS начальник відділу зі зв’язків з громадськістю Служби охорони держкордону Литовської Республіки Гедрюс Мішутіс, вони не могли вказати мету поїздки в Литву, крім того, на одному з мотоциклів була радянська символіка.

“О пів на четверту на Медінінкському КПП прикордонники не пропустили двох російських мотоциклістів. Один їхав на мотоциклі Suzuki з російськими номерами, другий – на Honda з російськими номерами. Обох не впустили, оскільки у них не було документів, що підтверджують мету поїздки, вони не могли вказати мету поїздки”, – цитує Мішутіса сайт “Делфі”.

“На першому мотоциклі була радянська символіка, це була одна з причин, через які його не впустили, були різні написи [на прапорі], п’ятикутна зірка”, – додав представник прикордонного відомства ЛР.

За словами Мішутіса, за попередніми даними, цих байкерів не впустили до Литви і минулого року в такий самий час – і таке рішення прийняли не тільки литовські, а й польські прикордонники.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2015 року на територію Литви й Польщі не пропустили більше 10 російських мотоциклістів, імовірно, пов’язаних із поїздкою російських байкерів пропутінської пропагандистської групи “Нічні вовки” з Москви до Берліна з нагоди Дня перемоги.

У березня 2016 року члени байкерського клубу “Нічні вовки”, незважаючи на протести країн ЄС проти подібної поїздки в минулому році, знову оголосили про план переїзду з Москви до Берліна із радянською символікою.

Німецькі служби в 2015 році анулювали візи деяких членів “нічних вовків”, зазначивши, що войовнича поїздка не сприяє зміцненню відносин між Німеччиною та Росією.

Читайте також:
Вся Прибалтика відгороджується стінами від Росії

Сейм ухвалив декомунізацію Польщі за українським зразком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна