Меркель: Путіна більше ніколи не буде в G7

 

За оцінками відомства федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, Росія більше ніколи не зможе приєднатися до міжнародного формату “Великої сімки” як восьмий учасник переговорів.

“Формат G8 мертвий”, – підкреслюється в повідомленні, опублікованому у свіжому номері журналу Der Spiegel, що вийшов друком 1 травня.
За словами представників відомства, зараз ніщо не вказує на те, що Москва виконає умови для свого повернення в коло провідних індустріальних держав. Крім того, відродженню формату “Великої вісімки” активно перешкоджає Вашингтон, пише DW.

Раніше, 10 квітня, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр на саміті в Хіросімі висловився за повернення Росії до формату “Великої вісімки”. Водночас, за його словами, в поточному році передумов для повернення до G8 немає.
Основними умовами для цього глава МЗС ФРН назвав необхідність російського вкладу в політичне врегулювання конфлікту в Україні і тривалу “конструктивну роль” в справі мирного врегулювання в Сирії.

Формат “Великої вісімки” припинив своє існування після того, як РФ незаконно анексувала український півострів Крим. З літа 2014 року Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, США і Японія зустрічаються без Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.