Розвідка повідомляє про втрати окупантів та про кадрових офіцерів ЗС РФ на Донбасі

 

Українська розвідка зафіксувала чергові бойові втрати окупаційних російських військ на Донбасі та присутність серед бойовиків кадрових офіцерів ЗС Росії.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, 1-й армійський корпус (Донецьк) ЗС РФ зазнав таких втрат:

  • один поранений військовослужбовець зі складу диверсійно- розвідувальної групи 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК, яка діяла у районі н.п. Саханка;
  • п’ять загиблих та семеро поранених військовослужбовців зі складу диверсійно-розвідувальних груп 11 омсп (Макіївка) 1 АК, які діяли у районі н.п. Авдіївка;
  • двоє загиблих та четверо поранених військовослужбовців зі складу диверсійно-розвідувальних груп 5 омсбр (Макіївка) 1 АК та 4 батальйону територіальної оборони (Докучаєвськ) 1 АК, які діяли у районі н.п.Докучаєвськ.

“Встановлено знаходження у південних районах окупованої території Донецької області військовослужбовців 10-ї окремої бригади спеціального призначення (Молькіно, Краснодарський край) ЗС РФ. Командир бригади – генерал-майор ЗС РФ Свід Сергій Георгійович (СВИД Сергей Георгиевич)”, – ідеться в зведенні ГУР МОУ.

Також Головним управлінням розвідки МО України встановлено, що на посаді “начальника инженерной службы 1 АК (Донецк) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону) ВС РФ” перебуває майор ЗС РФ УМАЄВ Залібек Касумович (УМАЕВ Залибек Касумович), 25.05.1980 р.н., уродженець у селі Уллубійаул, Карабудахкентський р-н, Республіка Дагестан, у 2002 р. закінчив Тюменський філіал Військово-інженерного університету.
Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України майор Умаєв відряджений у березні 2015 року з посади начальника інженерної служби 34-ї окремої мотострілецької бригади (станиця Сторожевая, Зеленчукський район, Карачаєво-Черкеська Республіка) 49 Армії Південного ВО ЗС РФ.

“…Перебуваючи на посаді начальника інженерної служби  1 АК (Донецьк, Україна),  майор ЗС РФ Залібек Умаєв виконував деякі особисті прохання генерал-майора ЗС РФ Михайла Зуська, який на той час вже покинув тимчасово окуповану територію України. Це стосувалось переправлення до Росії майна, викраденого на підприємствах окупованого Донбасу та у приватних осіб”, – стверджує ГУР.

“Майор Умаєв безпосередньо причетний до організації та проведення  мінно-підривних робіт, спрямованих на знищення інфраструктури та промислових об’єктів на окупованій території Донбасу, мінування місцевості та підготовки диверсантів-підривників.
Нагадуємо про неминучість покарання за воєнні злочини, що не мають строків давності, та відповідальність за які передбачена нормами міжнародного і національного кримінального права”, – підкреслено у зведенні ГУР.

Читайте також:
ГУР: Під Новоазовськ прибув підрозділ ВДВ ЗС РФ на чолі з ренегатом-полковником,
який присягав Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна