Глава УГКЦ: Церква має нести тягар ціни на газ разом із народом

 

Усі споживачі, незалежно від того, чи це приватна особа, чи комунальне підприємство, чи релігійна організація, мають платити справедливу ціну за газ. Таку думку висловив глава Української греко-католицької церкви, Блаженнійший Святослав (Шевчук), повідомляє прес-служба УГКЦ.

При цьому, за словами владики Святослава, ця ціна “має бути об’єктивною, а її встановлення – прозорим і зрозумілим для усіх споживачів”.

 

Українська Греко-Католицька Церква завжди є і буде зі своїм народом. Це було чітко продемонстровано і під час Революції гідності, і тепер під час війни за цілісність і незалежність нашої країни, наголосив глава УГКЦ.

“Коли Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій, в тому числі й наша Церква, впродовж останніх років офіційно зверталася до урядових структур щодо тарифів за спожитий газ для релігійних організацій, то просила про встановлення ціни не як для комерційних структур чи підприємств (як зазвичай було), а як для населення. Адже релігійні організації не отримують прибутку, а здійснюють своє служіння за пожертви вірних, а також не мають, що є природним, жодних субсидій чи субвенцій від держави”, – нагадав Святослав.

“Якщо сьогоднішня ціна для населення є справедливою і обґрунтованою, то ми перші будемо звертатися до уряду з проханням таку ж ціну встановити і для релігійних організацій. Церква має нести тягарі, які несе її народ“, – підсумував глава УГКЦ.

Як повідомляла Новинарня, 27 квітня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо єдиної ціни на газ для населення та промисловості.

Згідно з постановою Кабміну, з 1 травня НАК “Нафтогаз України” продаватиме населенню природний газ за єдиною ціною 6879 гривень за тис. куб. м (6,9 грн. за кубометр, з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування та інших витрат).
Тим самим скасовано так звану “соціальну норму” в обсязі 1200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3600 гривень за тис. куб. м, яка діяла в сезон 2015/2016 років. а для

При цьому для релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для провадження виробничо-комерційної діяльності) діятиме гранична роздрібна ціна в розмірі 3,913 гривні за 1 куб. метр.

Читайте також:
Після подорожчання газу в держбюджеті збільшать витрати на субсидії, – Мінсоц

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна