Батько хлопчика, який передав на армію власні $2,5 тис., виявився скандальним головою РДА

 

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак нагородив учня Київської дитячої академії мистецтв, 11-річного Любомира Горгана відзнакою МО “За сприяння Збройним Силам України”.
Про це 29 квітня повідомила прес-служба оборонного відомства.

“Протягом п’яти років хлопець збирав собі гроші на навчання за кордоном, не витрачаючи на дитячі забавки, але вирішив розпорядитися ними інакше.
Коли почалася війна у батькового друга, який воював добровольцем у зоні АТО, був знищений автомобіль. Любомир, почувши це, сам запропонував віддати усі гроші (2,5 тисячі доларів), щоб купити іншу машину захиснику Вітчизни. Відтак у Польщі купили позашляховик. Нині його використовують бійці 25-го окремого мотопіхотного батальйону”, – ідеться в повідомленні.

“Впевнений, завдяки тому, що у нас підростає молоде покоління зі світоглядом патріотів, Україна матиме світле майбутнє та переможе будь-якого ворога. Дякую батькам хлопця за відмінне виховання сина”, — зазначив, вручаючи відомчу відзнаку, міністр оборони.

На фотознімках із нагородження – Любомир Горган у пластовому однострої. Також на зустрічі з міністром Полтораком був присутній батько, Олександр Горган.

У коментарі Військовому ТБ Горган-старший сказав, що тепер його син заощаджує гроші, щоб купити ще один автомобіль для АТО.

Степан Полторак, Олександр і Любомир Горгани

Степан Полторак, Олександр і Любомир Горгани

Пластовий портал у грудні 2015 року зазначав: “Згідно домовленості з батьком, Любомир читав художні книжки кожного дня по півгодини. За кожну прочитану сторінку Любомир отримував одну гривню. Також хлопчина отримував кошти за спортивні досягнення та відмінні оцінки. Ці кошти він мріяв витрати на оплату свого навчання в мистецькій академії в США. Проте коли він дізнався що у татового друга дяді Юри після обстрілу російськими “градами” було знищено машину, Любомир передав кошти волонтерам, і вони придбали для української армії нову бойову машину”.

Батько Олександр замовив зйомку якісного ролика про Любомира Горгана та його вчинок:

Чий син

Варто зазначити, що батько Любомира, уродженець Івано-Франківщини Олександр Горганголова Вишгородської районної державної адміністрації, якій підпорядковується “Межигір’я” та інші елітні угіддя.

Юрист за освітою, до 2008 року він мав прізвище Лялька.

За часів президента Кучми Олександр Лялька входив до керівництва Українського національного комітету молодіжних організацій (УНКМО) та входив до складу Національної ради з питань молодіжної політики при президенті Кучмі. Цю раду очолював Віктор Медведчук. Тоді ж Лялька був одним із керівників “Блоку української молоді”, який на виборах-2002 активно підтримував одіозну СДПУ(о) Медведчука.

Різні ЗМІ та Рахункова палата повідомляли про порушення УНКМО законодавства щодо розподілу коштів із держбюджету між молодіжними й дитячими організаціями. Крім того, про нецільове використання бюджетних коштів ішлося й за часів Януковича, Черновецького та Попова, коли Олександр – до речі, засновник громадської організації “Молодь проти корупції”- з 2010 року очолював КП “Київський водний стадіон”. Тоді ж писалося, нібито Горган “був в тісному контакті з “Молодими регіонами”.

У 2005 році Лялька став депутатом Вишгородської міської ради за списком ГП “Пора”, у 2015-му – вже як Горган – спершу головою Вишгородської РДА, а потім – депутатом Київської облради від Блоку Порошенка.
Сайт “Еспресо” тоді писав – “Для чого Порошенку медведчуківський Лялька?”

Саме Горган повідомив про зібрану заставу в сумі 5 млн. грн. за мера Вишгорода Олексія Момота, якого нещодавно арештувала СБУ у справі про отримання хабара в особливо великому розмірі.

У декларації про доходи за 2014 рік (після роботи на КП “Водний стадіон” за часів голови КМДА Попова) вказана офіційна зарплата Горгана – 3 тис. грн. на місяць, дивіденди – 111 тис. грн. за рік, “подарунки, призи й виграші” – 1,265 млн. грн.
При мізерній зарплаті сума коштів, вкладених Горганом у банки в 2014 році, становила 3,6 млн грн.
Він мав три будинки, крім квартира в дружини, чотири земельні ділянки, два катери, три авто на родину тощо.




Читайте також:
На Луганщині військові ЗСУ долучилися до рекорду
з масового малювання писанок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна