“Внутрішня безпека” затримала хабарника з главку полтавської поліції

 

У Полтаві затримали на хабарі співробітника обласного главку Національної поліції. “Прийняли” хабарника оперативники Управління внутрішньої безпеки (УВБ) поліції Полтавщини, повідомляє департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Місцевий житель звернувся до УВБ обласної поліції із заявою про те, що один із працівників ГУНП в Полтавській області вимагав від нього 400 доларів США. За ці гроші поліцейський пообіцяв заявникові розглянути належним чином його заяву “про раніше вчинену в нього крадіжку”.

“Завдяки співпраці внутрішньої безпеки поліції, УСБУ та військової прокуратури, працівника поліції було затримано в момент передачі грошей. При огляді у затриманого вилучено 5 тисяч гривень і 200 доларів США”, – ідеться в повідомленні.

Триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст.369-2 (“зловживання впливом”) Кримінального кодексу України. За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Читайте також:
Керівника тервідділу поліції Києва пов’язали на хабарі начальнику в розмірі $10 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна