В уряді готують умови для вступу до ВНЗ України випускників з ОРДЛО й Криму

Міжвідомча нарада з питань проведення вступної кампанії для випускників з непідконтрольних українській владі територій Донецької, Луганської областей та тимчасово окупованого Криму відбулася вчора, 27 квітня, під головуванням нового міністра освіти і науки Лілії Гриневич.

У нараді взяли участь представники Міністерства освіти і науки, новоствореного Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і переселенців, Міністерства інформаційної політики, ГО “Фонд «Відкрита політика».

Як повідомила прес-служба МОН, на нараді розглянули питання організації перетину розмежувальної лінії зони АТО, отримання документів про освіту, особливостей проведення вступної кампанії для дітей, які мешкають на непідконтрольній українській владі території Донбасу й Криму.
Також було обговорено додаткові можливості отримання доступу до вищої освіти мешканцям Донбасу і Криму.

Заступник міністра інформполітики Тетяна Попова прокоментувала: “МІП готове надати всю необхідну МОН інформаційну підтримку, але спочатку ми чекаємо на оновлені умови для отримання атестатів та вступу до вузів України дітей з тимчасово окупованих територій”.

“За результатами наради будуть переглянуті нормативно-правові документи з метою забезпечення права громадянам на освіту, що мешкають на тимчасово окупованій та непідконтрольній територіях”, – зазначено в повідомленні.

Слід зазначити, що на офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки України вже розміщено покроковий алгоритм дій з інформацією те, як отримати український атестат.

Читайте також:
Невдовзі набуде чинності закон про дистанційну освіту для жителів окупованих територій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна