Росія не впустила на свою територію демобілізованих бойовиків “армії ДНР”

 

Головне управління розвідки Міноборони України встановило чергові факти цілеспрямованого запобігання міграції до Росії з тимчасово окупованих територій Донбасу осіб, які брали участь бойових діях у складі терористичних військ.

“26 квітня ц.р. на неконтрольованому українською стороною пункті пропуску “Успенка” співробітники Прикордонної служби ФСБ РФ заборонили до 2025 року в’їзд до Росії трьом особам, які звільнились із 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го армійського корпусу ЗС РФ”, – ідеться в зведенні ГУР.

Розвідка встановила персональні дані затриманих колишніх військовослужбовців (російською мовою): КОРНЕВОЙ Иван Викторович (1976 г.р.), МЕТКИН Сергей Владимирович (1973 г.р.), НАЗАРОВ Владимир Витальевич (1990 г.р.).

Як повідомляла “Новинарня”, увечері 27 квітня на прикордонному пункті пропуску “Чертково” Ростовської області не випустили з території Росії Віру Савченко, сестру ув’язненої в РФ Надії Савченко. Прикордонники вилучили в неї паспорт і намагалися затримати.
Першого заступника голови ВР Ірину Геращенко в ніч на 27 квітня не пропускали в Білорусь за вказівкою ФСБ Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна