ОБСЄ: По Оленівці 27 квітня стріляли із західного напрямку

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ‪ОБСЄ вивчили обставини вибухів на вул. Леніна у підконтрольному бойовикам населеному пункті Оленівка Волноваського району Донецької області, який було здійснено 27 квітня і внаслідок якого загинули четверо цивільних.

Снаряди впали у 650 м на північ від блокпосту, який контролюють проросійські бойовики так званої “ДНР” і який розташований на відстані 4 км на схід від лінії розмежування, ідеться у звіті СММ ОБСЄ.

“Спостерігачі СММ провели аналіз двох вирв безпосередньо на місці інциденту та ще двох у житловому кварталі поблизу. За результатами аналізу СММ визначила, що вогонь вівся із західно-південно-західного напрямку. За попередньою оцінкою, тип зброї, яку було застосовувано, – артилерія калібру не менше 122 мм”, – ідеться в повідомленні.

Було також помітно пошкодження паркану та даху розташованого поблизу будинку, по 8-10 м на південний схід від першого місця удару, а також по 11-12 м на схід від другого місця удару. Отвори, утворені шрапнеллю, були розміром із грейпфрут. Шибки в будинку було вибито. Обірвані проводи ліній електропередачі лежали на першій автівці, йдеться у звіті ОБСЄ.

Згідно зі свідченням місцевих жителів, а також бойовиків “ДНР”, обстріл стався о 02:45 ночі 27 квітня.
У моргу міста Донецьк повідомили, що отримали тіла чотирьох осіб, які загинули внаслідок обстрілу: трьох чоловіків та однієї жінки. Ще одну людину з пораненнями було ушпиталено, йдеться у звіті ОБСЄ.

У звіті ОБСЄ не повідомляється, кому підконтрольна територія, з якої було відкрито вогонь.

У штабі АТО заявили, що тієї ночі з боку непідконтрольної території чули постріли зі стрілецької зброї, але не відкривали вогонь у відповідь. В ЗСУ зазначили, що це міг бути не обстріл, а вибухи в “сірій зоні”.

Командування бойовиків та російська пропаганда звинувачує в інциденті Збройні сили України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна