Нуланд спростувала заяви депутатів про те, що США чекають виборів на Донбасі цього літа

Помічник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявила, що під час зустрічей із народними депутатами України жодних конкретних дат щодо проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу не називалося. Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

“Повідомлення про нашу зустріч із представниками Верховної Ради вчора були зовсім неточними, ми не називали конкретних дат щодо того, коли мають відбутися вибори.
Ми абсолютно чітко дали зрозуміти, що для проведення виборів, відповідно до Мінських угод, необхідно забезпечити мир, безпеку, ОБСЄ має отримати доступ, мають бути створені умови для кандидатів агітувати за себе, спілкуватися з виборцями”, – наголосила Нуланд на прес-конференції в Києві сьогодні, 27 квітня.

Таким чином, представниця Держдепартаменту США заперечила попередні заяви представниці фракції “Самопоміч” Вікторії Войціцької, яка напередодні після зустрічі з Нуланд запевняла, що США наполягають на проведенні місцевих виборів у окупованих районах Донбасу вже в липні цього року.

За словами Нуланд, “українська сторона працює над підготовкою таких виборів”, але обов’язковою умовою для їх проведення залишається відновлення безпеки на Донбасі, “чого зараз там немає”.

Помічниця держсекретаря США також наголосила, що вибори на непідконтрольних Києву територіях Донбасу мають відповідати українському законодавству й міжнародним стандартам.

Окрім того, Нуланд запевнила, що санкції проти Росії залишаться в силі до повного виконання Мінських угод. Такою, за її словами, є спільна позиція США, Німеччини, Франції, Великої Британії та Італії, підтверджена на зустрічі лідерів цих держав у Ганновері 25 квітня.

Також Нуланд запевнила у збереженні санкцій проти Росії у зв’язку з окупацією Криму.

І повідомила, що вже цієї весни в Україну може приїхати державний секретар США Джон Керрі.

“Держсекретар Керрі вже близько року тут не був, щоразу запитує у мене, чому я їжджу, а він ні. Він зацікавлений у тому, щоб приїхати, і, напевно, приїде цієї весни”, – зауважила Нуланд.

Читайте також:
Обама: санкції проти Росії діятимуть до повного виконання Мінських угод

Німеччина: Вибори на Донбасі мають відбутися вже в першій половині 2016 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна