Гройсман відхрестився від корупціонера в Мінекології і спрямував на нього НАБУ

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман звернеться до Національного антикорупційного бюро щодо проведення перевірки стосовно заступника міністра екології та природних ресурсів Віктора Канцурака. Про це він заявив під час засідання уряду сьогодні, 27 квітня.

Гройсман, який тиждень тому підписав розпорядження на призначення Канцурака, закликав міністрів бути обачнішими при виборі заступників.

“Хотів би сказати міністрам. Я не буду вас обмежувати. Ви вносите кандидатів на посаду в те чи інше міністерство. Ви несете за це відповідальність, я готовий її розділити з вами. Але хотів би попросити, щоб ви були виважені і вносили кандидатів, які не є скомпрометованими”, – сказав Гройсман.

“Я сьогодні звернуся до НАБУ щодо перевірки фактів по заступнику міністра екології Віктору Канцураку. Далі я би просив дуже ретельно розглядати позиції щодо призначення спецперевірок людей”, – додав глава уряду.

Володимир Гройсман нагадав, що 1 травня набуває чинності закон про державну службу.

“Це означає, що всі центральні органи влади мають отримати своїх керівників через публічні конкурси. Тому я просив би не бігти поперед закону, а почекати 1 травня, щоб ми оголосили публічні конкурси”, – зазначив Гройсман.

Як учора повідомляла “Новинарня”, заступником міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака став Віктор Канцурак. Він фігурує у корупційній афері, яку вже розслідує НАБУ.
За часів Януковича уродженець Донецька Канцурак був директором департаменту заповідної справи Мінекології. Тендерний комітет за участю Канцурака обрав закупівлю супутникових знімків території України в австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH за 49,38 млн. грн., хоча ці знімки були у вільному доступі в інтернеті, і Харківська національна академія міського господарства пропонувала надати ці фото лише за 250 тис. грн.
Також у ЗМІ ішлося про корупційні схеми за участю Канцурака в час його роботи в Одеській мерії.
З вересня 2014 року Віктор Канцурак працював у секретаріаті уряду, коли нинішній міністр екології Остап Семерак був міністром Кабінету Міністрів. Із червня 2015 року Канцурак очолював Департамент з питань безпеки життєдіяльності, охорони навколишнього природного середовища та агропромислового комплексу секретаріату Кабміну.

Читайте також:
ГПУ просить Ізраїль знайти екс-міністра Ставицького, який ховається там під іншим ім’ям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна