У Станиці Луганській бійці АТО впорядковують пам’ятники воїнам Радянської армії

 

У смт Станиця Луганська та на околицях військовослужбовці Збройних сил України, що захищають регіон у рамках антитерористичної операції, добровільно взялися впорядкувати 12 пам’ятників, братських могил та монументів, присвячених загиблим воїнам у часи Другої Світової війни чи в ході інших військових конфліктів. Про це повідомила прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Так, два пам’ятники, що прославляють героїзм воїнів часів 1941-1945 років, солдати повністю відновлюють за власний рахунок та за сприяння волонтерів. У цій роботі їм допомагають і місцеві працівники бюджетної сфери.

За словами учасників АТО, 7-9 травня у прифронтових селищах вони планують взяти участь у різних військово-патріотичних заходах: виступлять на уроках мужності у школах, організують роботу польових кухонь, відвідають із подарунками ветеранські сім’ї.

“Ми завжди знаходимо час для надання допомоги місцевим мешканцям, які зараз так страждають від дій терористів. Тому до Дня Перемоги над фашизмом у Європі вирішили зробити добрі справи в місцях розташування наших підрозділів. Зауважу, що до цього ми висаджували дерева й квіти у центрі Станиці Луганської, а торік допомогли з ремонтом шкіл. Тож наша соціальна робота є системною”, – цитує прес-служба ЛугОВЦА командира підрозділу ЗС України.

Аби державні і релігійні свята у травні пройшли нормально і цивільному населенню нічого не загрожувало, військовослужбовці у взаємодії із правоохоронцями значно посилять заходи безпеки.

Читайте також:
На великодні свята на КПВВ і цвинтарях Донеччини посилять заходи безпеки

На відкритті пам’ятника в Холодному Яру віце-спікер ВР з’ясувала,
що вона з роду повстанців Чучупак

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна