У Херсоні починає роботу Федерація футболу Криму

 

Незабаром у Херсоні почне роботу українська Федерація футболу Криму. В місті вже відкрито її офіс. Про це повідомив президент Федерації футболу України, народний депутат від БПП Андрій Павелко.

“Херсон стає другою батьківщиною для кримських переселенців. За різними даними, сюди вимушено переїхали близько 10 тисяч кримчан.
На материку незабаром запрацює і Федерація футболу Криму, новий офіс якої я відвідав під час свого візиту в Херсон”, – написав Павелко в соцмережі.

Він додав, що разом з активістами ФФК обговорив на місці ключові питання функціонування кримського представництва.

Під час свого візиту в Херсон президент ФФУ також узяв участь у відкритті після реконструкції стадіону в мікрорайоні Корабел.

 

Як відомо, першим чемпіоном незалежної України з футболу була сімферопольська “Таврія”. На момент окупації Криму Росією в чемпіонаті України грали два кримські клуби – “Таврія” і “Севастополь”.

Після незаконної анексії Криму Росією федерація футболу півострова почала процес входження до Російського футбольного союзу, три трансформовані кримські клуби – з Сімферополя, Севастополя і Ялти – почали виступи в дивізіоні “Південь” другої російської ліги. Однак через протести ФФ України Європейська футбольна спілка (УЄФА) не визнала “футбольної” анексії Криму Росією й заборонила кримським клубам брати участь у змаганнях під егідою РФС.
УЄФА визнала Крим “спеціальною територією”, на якій розвитком футболу і фінансуванням футбольних проектів займатиметься лише УЄФА.

Таким чином, у Криму продовжує функціонувати проросійська “Республіканська федерація футболу Криму”, яка проводить першості аматорів; “Кримський футбольний союз” зі спеціальним статусом, який проводить власний чемпіонат у “прем’єр-лізі” серед восьми клубів (літер – “ТСК-Таврія”).
Паралельно триває відродження Федерації футболу Криму під егідою ФФУ, для цього в березні 2016 року ухвалено відповідні рішення виконкому Федерації в Києві.
Колишній президент ФК “Таврія”, екс-прем’єр Криму Сергій Куніцин, який зараз є народним депутатом України та віце-президентом ФФУ, виступає з ініціативою створити в Херсоні футбольний клуб “Таврія”, що став би спадкоємцем ФК, котрий існував у Сімферополі до анексії Криму.
Як повідомлялося, що УЄФА в рамках програми “Хет-трик” планує профінансувати будівництво стадіону в Херсоні, який стане домашньою ареною “Таврії”.
У разі реалізації цієї програми “Таврія” може відновити виступи в чемпіонаті України на рівні прем’єр-ліги. Однак до побудови нового стадіону в Херсоні це нереально, визнає Куніцин.

Читайте також:
Колишній голкіпер збірної України став футбольним чиновником в окупованому Криму

“Динамо” достроково здобуло 15-те чемпіонство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна