На Харківщині затримали мінометницю “ЛНР”, яка їхала укладати шлюб за фейковим паспортом

 

Під час спроби в Україну співробітники військової контррозвідки СБ України спільно з військовослужбовцями Харківського прикордонного загону затримали учасницю терористичної організації “ЛНР”, яка була мінометницею в армії бойовиків.

Громадянка України, уродженка Ростовської області РФ на прізвисько “Ксенія”приєдналася до терористів у вересні 2014 року разом зі своїм громадянським чоловіком. За даними СБУ, жінка пройшла вишкіл в навчальних центрах бойовиків, розташованих у містах Стаханів та Алмазне (окуповані райони луганської області).
“У складі одного з угруповань бойовиків в якості мінометниці вела бойові дії проти українських підрозділів у районі н.п. Степанівка та Дебальцеве”, – зазначає прес-центр Служби безпеки України.

Перетинаючи державний кордон України, 41-річна жінка надала прикордонникам паспорт “громадянки ЛНР” та пояснила, що український паспорт знищила її донька, яка також є активною прихильницею “русского мира”.
Мету своєї поїздки до України вона пояснила укладанням шлюбу з новим громадянським чоловіком.

Під час огляду правоохоронці вилучили у зловмисниці посвідчення “народної дружини Луганщини” та особистий металевий жетон “збройних сил Новоросії”.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (“участь у діяльності непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань”). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, зазначили в СБУ.

Читайте також:
У соцмережах висміяли “паспорти ДНР”, які не визнає навіть Росія

На Луганщині за сприяння бойовикам “ЛНР” затримали чиновницю міграційної служби

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна