Прогноз демографів: у наступні 45 років населення України скоротиться ще на 10 мільйонів

 

До 2061 року українців може залишитися лише 33 мільйони. Такий прогноз дають в Інституті демографії та соціальних досліджень.

Тобто, в наступні 45 років населення України скоротиться на десять мільйонів.

“За середнім прогнозом, до 2161 року молоді в такому віці буде приблизно 4 мільйони. Якщо взяти песимістичний прогноз, то молодих людей буде ще менше – 2,8 мільйона. На тепер у нас їх трохи більше ніж 5 мільйонів”, – розповіла науковий співробітник Інституту демографії та соцдосліджень Наталія Рингач.

Серед причин такого скорочення науковці, опитані каналом “24”, називають низьку народжуваність, високу смертність та еміграцію.

Слід зазначити, що в Україні смертність знову почала перевищувати народжуваність. Станом на 1 листопада 2015 року в Україні проживає 42,789 млн. осіб (без урахування анексованого Криму і зони АТО).

Читайте також:
Населення Києва зросло на 1 мільйон осіб – статистика МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна