Цьогоріч реорганізують 25% підрозділів МО і ГШ. Міноборони кличе цивільних фахівців

 

Відповідно до “дорожньої карти” реформування Міністерства оборони, цього року передбачається здійснити реорганізацію 25% структурних підрозділів МО та Генштабу. Будуть значно посилені Повітряні сили, Сили спеціальних операцій та Військово-Морські сили. Про це вчора, 22 квітня, повідомив на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міноборони Олексій Чернобай.

За словами підполковника Чернобая, до кінця 2017 року передбачається реорганізувати до 80% структурних підрозділів у Міноборони та до 40% – у Генштабі, завершити набуття бойових спроможностей Об’єднаного оперативного штабу та реформування командувань видів ЗСУ. Повністю реформування Міністерства оборони завершать у 2018 році.

Зараз при Міністерстві діє комісія, покликана визначити рівень професійної компетентності держслужбовців і військових, які працюють у його структурних підрозділах.
“До її складу входять народні депутати, представники громадськості та Комітету реформ, громадської ради при Міноборони, профспілок, а також іноземні радники”, – розповів речник.

Наразі учасники комісії проводять заслуховування посадовців і кандидатів на посади у структурні підрозділи, що створюються. При цьому враховуються результати соціологічного опитування, тестування та поліграфічних досліджень кожного кандидата.
“Пріоритет надається фахівцям, які мають високі показники у службовій діяльності, бачать перспективи розвитку та структурних змін, налаштовані на роботу із запровадження принципів та стандартів провідних країн світу, володіють іноземними мовами та користуються заслуженим авторитетом”, – підкреслив речник Міноборони.

За його словами, оскільки така перевірка виявила брак фахівців за з фінансового, юридичного забезпечення, внутрішнього аудиту, а також міжнародного співробітництва, міністр ухвалив рішення провести набір висококваліфікованих державних службовців на зазначені посади.
Конкурс кандидатів відбудеться у травні 2016 року після набуття чинності нової редакції Закону України “Про державну службу”.

Читайте також:
Старт Комітету реформ Міноборони й ЗСУ: перехід до активної фази реформування армії

Полторак анонсував переатестацію апарату Міноборони з перевіркою на поліграфі

15 із 25 керівників центрального апарату Міноборони не пройшли переатестацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна