Росія знайшла спосіб, як зробити в “ЛНР” свій мобільний зв’язок в обхід санкцій

 

Російська окупаційна влада вдається до різних спроб, аби розвинути власну інфраструктуру мобільного зв’язку на тимчасово окупованих територіях Луганської області в обхід міжнародних санкцій.

За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, що на 23 квітня ц.р. було заплановано підписання угоди між російською компанією ВАТ “Ростелеком” та оператором зв’язку т. зв. “ЛНР” – “Унітарне підприємство “Луганські комунікації” (“Лугаком”).

Відповідно до умов угоди, російський оператор зв’язку напряму надаватиме “ЛНР” комерційні послуги кабельного телебачення та швидкісного доступу до мережі інтернет.

Водночас, за даними ГУР, Росія відмовилася від прямої передачі “ЛНР” у довгострокову оренду кодів стаціонарного та стільникового зв’язку, що належать до російського сегменту номерів сьомої всесвітньої зони нумерації (таку схему РФ використовує у невизнаних республіках Абхазії та Південній Осетії).
Представники РФ повернулися до вихідного варіанту – використання в окупованих районах Луганщини номерного ресурсу чеченського мобільного оператора “Вайнах телеком”.

На варіанті співпраці “Лугакому” з “Вайнах телеком” наполягла старший віце-президент з управління бізнесом ВАТ “Ростелеком” Лариса Ткачук.

Читайте також:
Розвідка: мобільний зв’язок “ЛНР” в обхід санкцій забезпечить Чечня

На думку російських експертів ринку телекомунікацій, може йтися про особисті мотиви компанії “Мегафон”, одного з провідних операторів мобільного зв’язку Росії.
“Мегафон” зацікавлений в обмеженні чеченського оператора через міжнародні санкції та здатен використати  можливості своїх інсайдерів у “Ростелекомі”.

ГУР нагадує, що в 2013 році влада Чечні закликала жителів республіки відмовитись від послуг двох операторів мобільного зв’язку Росії, зокрема компанії “”Мегафон”, на користь чеченського провайдера “Вайнах телеком”. У Чечні звинуватили російські компанії в  підтасовці результатів віртуального голосування під час конкурсу “Росія-10”.

Читайте також:
Мобільний зв’язок “ДНР”: бойовики запустили свій “Фенікс”
і ламають станції українських операторів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна