Гройсман доручив СБУ розібратися, чи був радник міністра енергетики “урядовцем ЛНР”

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Службі безпеки України розібратися, чи справді радник міністра енергетики Насалика Юрій Зюков пов’язаний із бойовиками “ЛНР”. Про це глава уряду заявив у Верховній Раді під час години запитань до уряду.

Депутати запитали Ігоря Насалика, чи відповідає дійсності інформація про те, що він призначив своїм радником Юрія Зюкова, яким працював “міністром палива й енергетики” у самопроголошеному уряді бойовиків угруповання “Луганська народна республіка”.

У відповідь Ігор Насалик зазначив, що Зюков справді є його радником, але його кандидатуру запропонувала громадська рада. Насалик також зазначив, що планує оголосити публічний конкурс на посади своїх двох заступників.

Після цього Гройсман дав доручення Службі безпеки з’ясувати обставини щодо Зюкова.

Варто зазначити, що Юрій Зюков у 2006-2007 роках працював першим заступником міністра вугільної промисловості Віктора Тополова (за президентства Віктора Ющенка). У квітні 2014 року, вже після Революції Гідності, Зюков був призначений першим заступником міністра енергетики і вугільної промисловості в уряді Яценюка.
Згодом у ЗМІ з’явилася інформація, ніби з березня 2015 року Зюков був чи то “міністром”, чи то заступником “міністра енергетики ЛНР”.

Читайте також:
Представники Ахметова беруть участь у роботі тіньового російського уряду ДНР/ЛНР, – Bild

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.