У Раді бракує голосів для розгляду законопроекту “під Луценка-генпрокурора”

 

Верховна Рада сьогодні, 21 квітня, відмовилася включити до порядку денного законопроект №4469 щодо діяльності Генеральної прокуратури та Державного бюро розслідувань.
За відповідне рішення проголосували лише 177 депутатів.

Цей проект передбачає внесення змін до закону про ГПУ, які дозволять лідеру фракції БПП Юрієві Луценкові стати генпрокурором. Зокрема, з кандидата на цю посаду будуть зняті вимоги наявності юридичної освіти чи досвіду в правовій сфері.

Перед голосуванням спікер Ради Андрій Парубій нагадав, що цей документ визначений президентом як невідкладний і рішення щодо нього, в разі внесення до порядку денного, прийматиметься уже сьогодні ввечері.

Після голосування депутат від БПП Сергій Лещенко написав у “Твіттері”, що голосування зірвалося через “групу Коломойського” (“Відродження”) та “Волю народу”, які “шантажують”.
“Коаліції немає”, – констатував Лещенко.

Сам Сергій утримався під час голосування, як і багато інших депутатів із позафракційного об’єднання “Єврооптимісти”.

Як відомо, профільний комітет ВР рекомендував відправити проект “під Луценка” на доопрацювання. Водночас комітет схвалив інший законопроект на цю ж тему – №4481, який передбачає для генпрокурора необхідність 3 років стажу роботи в правоохоронних органах.
Сам Луценко, якого просуває в ГПУ президент та його фракція, розкритикував законопроект 4481. Він заявив, що генпрокурор згідно з ним не зможе взяти у свою команду людей з-поза системи.

Читайте також:
Луценко вже готовий бути генпрокурором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна