Топ-100 впливових лідерів світу від журналу “Тайм” очолила директор МВФ. Путін скотився донизу

 

Президент Росії Володимир Путін опустився з 1-го на 29-те місце в рейтингу “Топ-100 найвпливовіших людей світу” за версією журналу Time. Принаймні так трактують оприлюднений виданням 21 квітня список деякі ЗМІ, зокрема російський опозиційний телеканал “Дождь”.

Власне кажучи, “Тайм” не присвоює певної нумерації фігурантам свого списку The Top-100 Most Influential People, який традиційно розділено на п’ять категорій:

Першопрохідці (Pioneers)
Титани (Titans)
Митці (Artists)
Лідери (Leaders)
Кумири (Icons)

Точно можна визначити лише лідерів у кожній категорії. Їхні обличчя винесено на обкладинки свіжого випуску часопису “Тайм”, який із такої нагоди виходить у кількох варіантах.

Так, серед світових лідерів найвпливовішою особою року видання назвало директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Категорію “Титани” очолило подружжя засновника компанії “Фейсбук” Марка Цукерберга та Прісцилли Чан.

У списку “Митці” лідирує індійська актриса і модель Пріянка Чопра.

“Першопрохідцем” року названий пуерториканський композитор, музикант і актор Лін-Мануель Міранда.

А в списку “Кумири” лідерів (і, відповідно, обкладинок із їхніми зображеннями) одразу двоє: цьогорічний лауреат премії “Оскар” за найкращу чоловічу роль Леонардо Ді Капріо та реп-виконавиця Нікі Мінаж.

Втім якщо порахувати фігурантів рейтингу “100 найвпливовіших людей” у тому порядку, в якому їхні імена розміщено в кожній із відповідних категорій, то й справді можна визначити ступінь їхньої впливовості.

Володимир Путін, який рік тому був визнаний найвпливовішою людиною світу за результатами голосування читацької аудиторії часопису “Тайм”, у “Топ-100” й справді йде лише 29-м, пропустивши вперед, зокрема, держсекретаря США Джона Керрі, канцлера ФРН Ангелу Меркель, потенційних кандидатів у президенти США від Республіканської  та від Демократичної партій – відповідно, Дональда Трампа й Берні Сандерса та Хілларі Клінтон, чинного главу Білого дому Барака Обаму, лідера Китаю Сі Цзиньпіна тощо.
За Путіним ідуть лише президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та очільник Північної Кореї Кім Чен Ин.

Водночас не слід плутати рейтинг “Топ-100 найвпливовіших”, який журнал “Тайм” укладає з початку 2000-х, із “топ-100” за результатами голосування читацької аудиторії, а також зі званням “Людина року”, що його це саме видання, починаючи з 1927-го, присуджує конкретній чи абстрактній особистості, що справила найбільший вплив на події у світі.

“Людиною року” “Тайм” назвав Путіна лише один раз – у 2007 році, останньому перед тимчасовим відходом з поста президента Росії (нагадаємо, тоді ВВП “махнувся” посадами з нинішнім прем’єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, який у 2008-2012 роках “грів” для свого патрона його президентське крісло).

Чинний “титул” “Людини року-2015” за версією часопису “Тайм” носить канцлер ФРН Ангела Меркель.

Читайте також:
Порошенко увійшов у топ-10 світових лідерів, найактивніших у мережі “Інстаграм”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна