У Генпрокуратурі чинять тиск на керівника розслідування “справ Майдану”

 

Стосовно працівників Управління спецрозслідувань Генпрокуратури, яке займається справами про злочини проти Майдану та злочинами колишньої влади Януковича, порушено чотири кримінальні провадження. У зв’язку з цим керівник управління Сергій Горбатюк написав рапорт на ім’я виконувача обов’язків генпрокурора Юрія Севрука.
Про це сам Горбатюк повідомив у коментарі кореспондентові “Укрінформу“.

“За фактом тиску на мене, Управління спецрозслідувань, я написав рапорт на ім’я Юрія Севрука, у якому описав всі проблеми. Зараз з цього приводу проводиться службове розслідування”, – сказав Горбатюк.

Він розповів, що чотири кримінальні провадження стосовно нього та його підлеглих порушило Управління розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів Генпрокуратури.
“Це управління створене для протидії розслідуванню злочинів Майдану. Чи вони готують мені підозру, я стовідсотково сказати не можу, але з урахуванням того, що тиск тягнеться тривалий час, для цього є всі обставини”, – зазначив Сергій Горбатюк, відповідаючи на запитання, чи дійсно йому готується підозра за службову “халатність”.

Перед ранковим засіданням Верховної Ради заяву на підтримку Горбатюка виголосили депутати з групи “Єврооптимістів” та адвокати євромайданівців. Сергій Лещенко повідомив, що Генпрокуратура намагається усунути від розслідування справ часів Майдану начальника управління спеціальних розслідувань.
“Нам стало відомо, що стосовно пана Горбатюка готується повідомлення про підозру. Намагаються відкрити кримінальне провадження стосовно керівника управління спеціальних розслідувань за статтею “халатність”, – заявив Лещенко.

Після цього речник Генпрокуратури Владислав Куценко повідомив в ефірі каналу “112 Україна”, що в ГПУ не готують повідомлення про підозру Сергієві Горбатюку, однак “до нього справді є зауваження”.

“Керівництво ГПУ робить справедливі зауваження щодо якості розслідування майданівських справ та справ проти колишніх високопосадовців, що перебувають у провадженні управління, яким керує Горбатюк”, – сказав Куценко.
Він пояснив, що йдеться насамперед про справи проти екс-міністра юстиції часів Януковича Олени Лукаш, “регіоналів” Олександра Єфремова, Юрія Іванющенка та інших.

“Тому дійсно керівництво ГПУ викликає Сергія Горбатюка на робочі наради, просить прозвітувати про результати розслідування майданівських справ та справ проти колишніх високопосадавців, і робить це в межах повноважень, передбачених законом”, – заявив Куценко в коментарі “Українській правді”.

Читайте також:
Заслати Горбатюка подалі з Києва намагається претендент на трон ГПУ Столярчук, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна