Селяни на Миколаївщині заблокували трасу, вимагаючи повернути їм землі, виділені учасникам АТО

 

Сьогодні вранці, 20 квітня, на автодорозі М-14 “Одеса – Мелітополь – Новоазовськ” поблизу Комсомольського Миколаївського району мешканці села заблокували рух автомобілів, вимагаючи повернути їм пасовища, виділені у власність учасникам АТО.

Як повідомив відділ комунікації головного управління Національної поліції в Миколаївській області, свої вимоги жителі села Комсомольське аргументують відсутністю можливості вигодовувати худобу.

На місці події співробітники поліції забезпечують охорону громадського порядку та безпеку дорожнього руху, а також роз’яснюють учасникам акції про відповідальність, яка настає внаслідок порушення норм діючого законодавства України.
Про акцію протесту сповіщені державні органи району та області.

Правоохоронцями зібрано відповідні матеріали, відомості про які внесені до Єдиного обліку, вирішується питання про початок кримінального провадження за ознаками ч. 1 ст. 279 ККУ (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

блокування дороги АТО Миколаївська область 2

Із фотозвіту, який оприлюднив УНІАН, видно, що на трасі утворився великий затор із легковими авто, мікроавтобусами, вантажними фурами, поштовими фургонами та ін.
Водночас протестувальники постійно переходять дорогу туди й назад по пішохідному переходу, що формально не є порушенням закону.
блокування дороги АТО Миколаївська область 1

Нагадаємо, законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок.
Відповідно до статті 12 (пункт 14) Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, учасникам бойових дій, зокрема учасникам АТО, надаються, серед інших,  пільги щодо першочергового відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

Читайте також:
Єдиний портал допомоги ветеранам АТО на “гражданці” об’єднує понад 400 служб та ініціатив

Сільська голова на Миколаївщині намагається понизити зарплати в ЗСУ,
щоб трактористи не тікали на контракт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна