Відтепер нові назви вулиць вносять до реєстрів громадян автоматично

 

Українцям більше не потрібно хвилюватись за правильність їх паспортних даних після перейменування вулиць або населених пунктів. Відтепер усі оновлення відбуватимуться в автоматичному режимі, тож громадяни не муситимуть самостійно повідомляти державні органи про такі зміни. Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі Українського інституту національної пам’яті.

“Із 4 квітня 2016 року набрав чинності закон, яким внесено зміни до статті 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».
Відтепер «у разі прийняття рішення про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць, зміни в адміністративно-територіальному устрої на підставі відповідних актів» усі необхідні корективи автоматично вносяться до бази даних обліку осіб за місцем проживання”, – зазначили в Інституті нацпам’яті, який курирує процес перейменувань у рамках декомунізації.

“Порядок внесення таких змін, а також передачі інформації про реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб до Єдиного державного демографічного реєстру визначаються Правилами реєстрації місця проживання та Порядком передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру, що є затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207», – прокоментував юрист Українського інституту національної пам’яті Сергій Рябенко.

При цьому зміни до паспорта чи іншого документа, який посвідчує особу, вносяться лише за бажанням самого громадянами та є безкоштовними згідно з частиною 14 статті 6 Закону України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”.

Читайте також:
Проміжні підсумки другого етапу декомунізації від УІНП:
лідирує ще не перейменований Дніпропетровськ

Полтава – єдиний обласний центр, який ще не починав декомунізацію

Москаль перейменував 20 вулиць на Закарпатті на честь загиблих в АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна