Клімкін: Іноземці зможуть отримувати українські візи в аеропортах

 

Україна має намір максимально спростити візові процедури для бізнесу й туристів. Про це, як передає АСН, на зустрічі з бізнесменами – представниками Американської торгової палати і Європейської бізнес-асоціації – заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“У бізнесмена, який їде в Україну, не повинна боліти голова через те, як отримати візу. Вся його увага має бути сконцентрована, щоб зробити інвестиції в країну”, – наголосив глава МЗС.

За словами міністра, зараз вивчається можливість спрощення отримання іноземцями українських віз, зокрема можливість отримання віз в аеропортах та морських портах.

Павло Клімкін підкреслив, що в даний час в МЗС триває робота зі спрощення візового режиму з багатьма країнами, включаючи запровадження електронних віз.

Клімкін також розповів, що громадяни багатьох країн, у яких є багаторазова шенгенська віза, ймовірно, зможуть в’їжджати в нашу країну без окремої національної візи України.

Читайте також:
Україна готується спростити візовий режим із 30 країнами
та пропонуватиме іноземцям візи онлайн

У 2015 році Україна видала вдвічі менше віз іноземцям, ніж у 2012-му. Процент відмов – 4,02%

Віза України

Віза України

Варто зазначити, що в 2016 році почалася активна громадська й медіа-кампанія для спрощення видачі українських віз громадянам багатьох іноземних держав.

У тих випадках, коли потрібно оформлювати українську візу (в т.ч. громадянам Австралії, Нової Зеландії, Індії, Китаю, ОАЕ, Мексики, Філіппін, Індонезії, Малайзії, Ірану тощо), цей процес дуже складний. Українська мультивіза офіційно коштує 200 доларів, тобто є однією з найдорожчих у світі.

Віза України не потрібна громадянам країн ЄС та Шенгенської угоди, США, Канади, Ізраїлю, Грузії, Чорногорії, Македонії, Японії, Бразилії, Аргентини, Південної Кореї, Росії, Білорусі, Молдови, Казахстану та інших країн СНД (крім Туркменістану), Монголії, Парагваю, Чилі та ін.

Перелік країн, громадянам яких можуть відвідувати Україну без віз (та яким потрібно оформлювати українську візу)
> у розділі Режим поїздок. Правила в’їзду в Україну для громадян іноземних держав >>>

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна