У Харкові затримали капітана з військкомату, який взяв хабара за “білий білет”

 

У Харкові правоохоронці затримали працівника райвійськкомату за одержання неправомірної вигоди. Про це повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції Харківської області.

 

Зазначається, що до правоохоронних органів звернулася місцева жителька, повідомивши, що працівник військкомату вимагає хабара за уникнення призову на строкову службу та видачу “білого білета”.

18 березня співробітники управління захисту економіки Нацполіції, військової прокуратури та СБУ затримали 44-річного в. о. начальника відділу районного військкомату під час одержання останньої частини хабара. Всього йому було передано 80 тис. грн. 

За фактом вимагання неправомірної вигоди військова прокуратура Харківського гарнізону порушила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (“прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою”) Кримінального кодексу України.

Затриманому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

На подію відреагував начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, в системі якого перебувають військкомати.

“Під час отримання хабара в м. Харкові затриманий капітан С. – офіцер районного комісаріату. По даному факту мною вже призначено службове розслідування. У випадку підтвердження інформації (отримання хабара) рішення буде однозначним – позбавлення військового звання та звільнення з лав Збройних сил України”, – написав Муженко у “Фейсбуці”.

Читайте також:
Строковики, яких призивуть через місяць, проходитимуть службу поза зоною АТО

Двом чільним лікарям у Лебедині, які за хабар “відмазували” від призову,
світить до 12 років в’язниці

Тепер СБУ викриває тих, хто бере хабарі ЗА ПРИЙОМ на військову службу,
а не “відмазується” від неї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.