У “ДНР” назвали умови повернення в Україну

 

Так звана “глава МЗС ДНР” Наталія Никонорова озвучила бачення “молодою республікою” можливої реінтеграції до складу України.

Оптимально буде, коли Україна повністю виконає Мінські угоди”, – заявила представниця окупаційної адміністрації “ДНР” в інтерв’ю “Московському комсомольцю”.

“Якщо Київ виконає свої зобов’язання, в чому я сильно сумніваюся, то це буде зовсім інша Україна… Якщо всі наші умови будуть виконані, жителям “ДНР” буде вигідно залишитись у складі України, і проблем із військовослужбовцями (бойовиками “ДНР” – “Н”) не виникне. Можливо, частина з них повернеться до своїх довоєнних професій, а частина увіллється в “народну міліцію”. Так само мають бути створені програми їх адаптації до мирного життя”, – сказала Никонорова.

До 2014 року Наталія Никонорова жила в Києві, була помічницею народного депутата від Партії регіонів, екс-генпрокурора Святослава Піскуна, а після повстання сепаратистів на Донбасі повернулася до рідного Донецька. У лютому 2016 року ватажок “ДНР” Олександр Захарченко призначив 31-річну Никонорову “міністром закордонних справ” свого угруповання замість Олександра Кофмана.

“Нашим головним завданням є супровід Мінського процесу”, – сказала Никонорова про “роль МЗС ДНР”, згадавши також розбудову відносин із самопроголошеними Абхазією й Південною Осетією.

Наразі “міністерка” вважає “ДНР” незалежною державою і співпрацює з такою самою “ЛНР”, “але питання об’єднання на даний момент є не першочерговим”.

“Поки ми приводимо наші законодавчі бази у відповідність одна з одною. Але ми сподіваємося на більше, тобто якщо це буде федерація, то з набагато більшим переліком суб’єктів. Ідея Новоросії хороша, але…”, – сказала член окупаційної адміністрації.

На запитання, чи в “ДНР” розраховують, що до такої “федерації” “підтягнеться” Харків та інші східні області України, Никонорова сказала: “Було б непогано”.

Щодо виборів на окупованих територіях Донбасу, на яких наполягає Євросоюз, у Донецьку мають таку думку: “Ми виступаємо за те, щоб у місцевих виборах брали участь лише самовисуванці, які пов’язали своє життя з Донецьком та іншими населеними пунктами, де буде голосування. При цьому всі ті, хто в складі Верховної Ради [України] чи іншим чином від імені відповідних політичних сил підтримує проведення АТО або виступає за централізацію влади в Україні, до виборів [в ОРДО] допущені бути не можуть”.

Крім того, окупаційна “глава МЗС ДНР” заявила, що “наші жителі значно виросли в своїй самосвідомості і ніколи не проголосують за таких людей, як Рінат Ахметов чи Юрій Бойко”.

“Це було б зрадою всіх тих жертв, які ми принесли за час нашої боротьби. Для нас найголовніше, щоб вибори відображали реальне волевиявлення жителів “ДНР”, – сказала сепаратистка.

Читайте також:
Ахметов де-факто погодився очолити ОРДО

Представники Ахметова беруть участь у роботі тіньового
російського уряду ДНР/ЛНР, – Bild

Звичаї “ДНР”: п’яний брат Захарченка в пивбарі ударив офіціанта “розочкою” в шию. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна