Ростовський омбудсман заявив, що стан Савченко задовільний

 

Відповідальні особи в Росії вважають, що стан здоров’я голодуючої Надії Савченко задовільний.
Про це заявив уповноважений з прав людини в Ростовській області РФ Анатолій Харьковський у відповідь на звернення уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської з проханням посприяти в наданні Савченко необхідної медичної допомоги.

У листі також зазначається, що Надія Савченко, яка 6 квітня оголосила сухе голодування, відмовилася від медичного обстеження російськими лікарями.

 Лист із Ростовської області оприлюднила прес-служба українського омбудсмана.

Повідомляється, що протягом останнього тижня Валерія Лутковська зверталася до різних посадових осіб Росії та двічі – до колеги з Ростовської області з проханням допустити до незаконно засудженої української військової та народного депутата Надії Савченко лікарів з України.

“Враховуючи те, що не було ніякої відповіді, я звернулася до колеги з Ростовської області. Сьогодні я отримала невтішну відповідь. Адже, за словами адвоката Надії Савченко, поки вона в критичному стані, етапування рівноцінно смерті”, – зазначила Лутковська.

Читайте також:
Савченко “на межі”

Савченко у важкому стані, вона погодилася на щоденні крапельниці до 20 квітня

Нагадаємо, 22 березня, Донецький міський суд Ростовської області засудив викрадену в Луганській області військову ЗСУ Надію Савченко до 22 років колонії загального режиму. Вирок вступив в силу 5 квітня, а наступного дня Савченко почала сухе голодування.
Після різкого погіршення стану її здоров’я Надію умовили приймати крапельниці з глюкозою від російських лікарів.
Розглядається варіант обміну Савченко на двох російських спецназівців із ГРУ ГШ РФ, яких судять у Києві.

Читайте також:
Путін про звільнення Савченко: Ми в контакті з керівництвом України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна