У Краматорську пройшла “Хода вільних людей”

 

У Краматорську Донецької області сьогодні, 17 квітня, відбулася акція “Краматорськ – це Україна”.
Патріотично налаштовані жителі Краматорська пройшли урочистою ходою центром міста та зібралися в центральному сквері на мітинг.

Мітинг було приурочено до другої річниці акції, яку цього дня у 2014 року провели жителі Краматорська, протестуючи проти захоплення міста бойовиками так званої “Донецької республіки”.

За повідомленням прес-служби Донецької ОДА, в “Ході вільних людей” (інша назва акції) взяли участь майже тисяча осіб.

Мешканці міста на чолі з т.в.о. заступників голови облдержадміністрації Ігорем Стокозом та Сергієм Поповим пройшли вулицями Ярослава Мудрого (колишня XIX Партз’їзду) і Двірцевою спустились до площі Миру (ім. Леніна).
Люди несли безліч синьо-жовтих прапорів, іншу державну, національну й націоналістичну символіку, співали український гімн.

“Дякуючи вам і таким як ви, Україна була, є і буде. Два роки тому ви довели, що Краматорськ і Донецьк, весь Донбас – це Україна. Прийде час, і Донбас буде вільним”, – сказав у своєму виступі Ігор Стокоз.

По закінченню ходи на площі Миру для громадськості виступили духовий оркестр Харківського університету повітряних сил та київський рок-гурт “Тінь сонця”.

Читайте також:
У День соборності місто на Донбасі утворило найбільший “живий” прапор України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна