Тисячі британців мітингували за відставку прем’єр-міністра

 

У Лондоні в суботу, 16 квітня, відбулися масові протести проти заходів економії, які впроваджує уряд Великої Британії. Як повідомляє ВВС, обурені скороченнями й урізаннями в бюджетному секторі мітингувальники вимагали, серед іншого, й відставки прем’єр-міністра країни Девіда Кемерона.

Близько 50 тисяч демонстрантів зібралися на Трафальгарській площі, закликаючи до відмови від скорочень фінансування охорони здоров’я, освіти і соціального забезпечення.

Британська влада наполягає, що заходи економії необхідні для скорочення дефіциту бюджету.

Уряд зобов’язався скоротити соцвидатки на 12 мільярдів фунтів до кінця терміну роботи парламенту в 2020 році.
Але нещодавно владі довелося відмовитися від запланованих скорочень соцвиплат за непрацездатністю, після того як міністр праці і пенсій Ієн Данкан Сміт подав у відставку через незгоду з урізанням соціальних пільг.

Учасники мітингу закидали прем’єрові Кемерону й нещодавній офшорний скандал. Кілька днів тому глава уряду зізнався, що разом із дружиною мав частку в офшорній компанії, яку створив його покійний батько.

За словами Кемерона, цю свою частку в зареєстрованій у Панамі компанії Blairmore Holdings вони з дружиною продали 2010 року приблизно за 30 тисяч фунтів. Британський прем’єр також запевнив, що “йому нема чого приховувати” і всі належні податки він виплатив.

Як повідомляє BBC, уже найближчими днями Кемерон має оприлюднити свою податкову декларацію.

Раніше він уже заявляв, що не володіє будь-якими офшорними компаніями чи їх частками, але не уточнював, чи мав їх раніше.

 

Читайте також:
“Північний майдан”. Прем’єр Ісландії подав у відставку через панамський офшор

Британія отримала спеціальний статус в ЄС, але оголосила референдум про членство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна