Російські літаки тричі за три дні задиралися до НАТО на Балтиці

 

Великий розвідувальний літак ВПС США Boeing RC-135 був перехоплений російським винищувачем Су-27 в небі над акваторією Балтійського моря.
Про це повідомила телекомпанія CNN з посиланням на представника командування ЗС США в Європі Денні Ернандеса.

Інцидент стався ще в четвер, 14 квітня.

За словами Ернандеса, російський літак “робив безладні і агресивні маневри”, коли пролітав на відстані 15 метрів від краю крила літака ВПС США.

Американський посадовець стверджує, що їхній літак перебував над нейтральними водами і не порушував повітряний простір РФ.

“Небезпечні і непрофесійні дії одного пілота можуть привести до того, що напруженість між країнами зросте”, – повідомив Ернандес.

Нагадаємо, це третій епізод агресивної поведінки російських літаків у відношенні до сил НАТО на Балтиці за три дні. Як повідомляла Новинарня, 11 і 12 квітня російські військові літаки двічі небезпечно наближалися до есмінця ВМС США “Дональд Кук” у Балтійському морі, імітуючи напад. Зокрема один маневр росіян описано як “захід на атаку з бриючого польоту”.

Читайте також:
У Сирії вночі “завалили” російського “Нічного мисливця”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна