Турчинов пообіцяв концепцію реформування ЗСУ до варшавського саміту НАТО

 

Україна представить нову концепцію реформування ЗСУ під час варшавського саміту НАТО. Про це вчора, 14 квітня, у Варшаві на спільній прес-конференції з головою Бюро національної безпеки Польщі Павлом Солохом заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов,

“Ми серйозно готуємося до зустрічі групи Україна-НАТО. Ми готуємося презентувати під час цих зустрічей нову концепцію реформування Збройних сил України”, – передає слова Турчинова “Укрінформ“.

Секретар Радбезу зазначив, що для Києва дуже важливо, щоб на саміті НАТО значну увагу було приділено російської агресії в Україні.

У контексті можливого засідання найближчим часом Ради НАТО-Росія в Брюсселі секретар РНБО України висловив сподівання, що країни Альянсу “дадуть чітку оцінку агресії РФ в Україні”.

Турчинов підкреслив, що за два роки російської агресії в Україні не було жодного дня, коли б не було убитих або поранених українських солдат або офіцерів. Він констатував, що за останні дні значна ситуація загострилася: збільшилася кількість обстрілів і провокацій.

“Але коли РФ почала агресію в Криму та Донбасі, Україна була дуже слабкою. Зараз ми змогли відновити потенціал Збройних сил і сьогодні готові давати гідну відсіч”, – заявив він.

Секретар РНБО наголосив, що формат АТО дозволяє Україні з одного боку зупинити просування російських військ, а з іншого боку забезпечувати мирне життя України. Втім, він підкреслив, що в разі розгортання більш масштабної агресії Росії проти України, Київ не матиме альтернативи введенню воєнного стану.

Варшавський саміт НАТО буде проходити з 8 по 9 липня. Це перший саміт НАТО, який пройде в Польщі.

Нагадаємо, після візиту в Київ заступника міністра оборони США Майка Карпентара з’явилася інформація, що в разі відсутності дієвих реформ у ЗСУ до саміту НАТО Пентагон може припинити фінансову й матеріальну підтримку Збройних сил України.

Читайте також:
Тимчук: Американці погрожують припинити підтримку ЗСУ, якщо не буде реформ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна