ОБСЄ: Кількість порушень режиму тиші на Донбасі обчислюється тисячами

 

Перший заступник голови ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що ситуація на Донбасі суттєво погіршилася і рахунок порушень “режиму тиші” йде на тисячі.
Про це він сказав сьогодні, 15 квітня, на прес-конференції в Донецьку, передає “УП” з посиланням на агенцію “Інтерфакс-Україна“.

“Основна причина мого прибуття сюди після закінчення такого короткого періоду з моменту останнього візиту – це погіршення ситуації з безпекою. І в першу чергу моїх співробітників, які працюють тут і по той бік лінії зіткнення”, – сказав Хуг.

За керівника місії, в рамках візиту він відвідав Ясинувату, Широкине, Жованку і Зайцеве та зустрівся з представниками Спільного центру з контролю і координації.

“Зараз рахунок порушень йде на тисячі щодня, ми бачимо збільшення кількості використання артилерії і мінометів, все частіше фіксуємо відсутність техніки в місцях зберігання, а потім бачимо, як вона з’являється уздовж лінії зіткнення”, – сказав Александр Хуг.

Перший заступник голови СММ зазначив, що спостерігачі регулярно фіксують установку нових мін обома сторонами конфлікту.

Найгарячішою точкою на Донбасі Хуг визнав район Авдіївки і Ясинуватої. 

“Тільки за вчорашній день наші спостерігачі зафіксували 4372 порушення режиму припинення вогню, що свідчить про різке зростання числа порушень на цій ділянці. Бойові зіткнення були настільки інтенсивними, що іноді навіть було важко порахувати кількість…” – сказав Хуг.

Нагадаємо, штаб АТО сьогодні повідомляв про 104 обстріли з боку бойовиків за минулу добу, 14 квітня.

Читайте також:
Таких обстрілів на Донбасі не було з минулого вересня.
В ЗСУ – один загиблий, у бойовиків – дев’ять

Як повідомили  в прес-центрі штабу АТО, сьогодні, 15 квітня, в районі Авдіївки під час роботи місії ОБСЄ бойовики вдалися до військової провокації.

“Під час роботи першого заступника керівника Спеціальної моніторинговової місії ОБСЄ в Україні Александра Хуга на фільтрувальній станції поблизу Авдіївки бойовики незаконних збройних формувань обстріляли позиції сил АТО”, – йдеться у повідомленні.

Українські військові не стріляли у відповідь, тому “підступний план найманців щодо дискредитації Збройних сил України в черговий раз було провалено”.

“Зрозумівши, що така провокація української армії приречена на невдачу ворог відкрив вогонь і в сторону підконтрольних йому територій”, – повідомили в прес-центрі.

Читайте також:
Порошенко: Сьома черга мобіліцізації стане єдиною в 2016 році, якщо не буде ескалації в АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна