Штати виділять на підтримку Нацгвардії і ДПС України $50 млн.

 

Сполучені Штати виділять на підтримку Нацгвардії України та Державної прикордонної служби близько 50 млн. доларів. 
Про це вчора, 13 квітня, заявив заступник міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Майкл Карпентер під час зустрічі із заступником міністра внутрішніх справ України Сергієм Яровим.

За словами Карпентера, ці кошти будуть виділені на закупівлю обладнання та проведення реформи системи управління двох силових структур.

У зустрічі взяли також участь командувач НГУ Юрій Аллеров та голова ДПСУ Володимир Назаренко.”

“Ми високо цінуємо зусилля наших партнерів, перш за все у політико-дипломатичних відносинах. Для нас дуже важлива американська підтримка у сфері оборони. Також американське лідерство залишається дуже важливим чинником для проведення реформ у правоохоронній сфері”, – підкреслив Сергій Яровий.

В свою чергу Майкл Карпентер зазначив: “Ми (США) пишаємося тими зусиллями, які зробили для розвитку Національної гвардії та Державної прикордонної служби. Адже програма допомоги Україні була розпочата саме з Нацгвардії. Це був пілотний проект. І це був очевидний прогрес. Тому, коли ми вирішили про виділення коштів Україні на питання забезпечення безпеки на 2016 рік, ці проекти допомоги мають бути продовжені”.

“Ми чудово усвідомлюємо, що у вас є складні проблеми на Донбасі. Для вирішення їх потрібна ефективна робота із залученням багатьох урядових інституцій. Ми надалі будемо підтримувати Україну і готові співпрацювати із новим урядом”, – додав заступник глави Пентагону, якого цитує Департамент комунікації МВС.

Читайте також:
Тимчук: Американці погрожують припинити підтримку ЗСУ, якщо не буде реформ

Британія подвоює допомогу Міністерству оборони України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна