Друга річниця АТО: “ми змогли локалізувати ворога на далекосхідних рубежах”

 

Президент України Петро Порошенко, виступаючи у Верховній Раді з нагоди презентації нового уряду, нагадав про другу річницю від початку антитерористичної операції.

“Сьогодні – друга річниця з дня початку АТО. Гібридна війна, яка була розпочата Кремлем проти України, вимагала гідної відсічі, без належного застосування зброї було не обійтися. Створюване з коліс українське військо звільнило від бандитів майже дві третини території окупованого Донбасу. Москва була змушена скинути маску і залучити своїх професійних військових та регулярний підрозділ.
Ми за цей час організували одну з найбоєздатніших армій у Європі. І змогли локалізувати ворога на далекосхідних рубежах України”, – заявив Порошенко.

Нагадаємо, 14 квітня 2014 року виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції.
“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 р. “Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України”, – зазначалося в указі, контроль за виконанням якого покладено на тодішнього секретаря РНБО України Андрія Парубія.

Першим містом, де почалося АТО, став Слов’янськ Донецької області. Це була відповідь влади на захоплення адміністративних будівель та відділень міліції загонами російських терористів на чолі з Гіркіним-Стрєлковим.

У перший бій із диверсантами вранці 13 квітня 2014 року вступив спецназ групи “Альфа” Служби безпеки України. Розстріляних спецназівців прикрила вогнем із БТРа 3-тя рота 80-ї аеромобільної бригади.
Наказ на відкриття вогню, всупереч вказівкам згори, в умовах відкритої російської агресії дав старший лейтенант Вадим Сухаревський, позивний “Борсук” (зараз він майор, командир батальйону морської піхоти 36-ї бригади берегової оборони).

Читайте також:
Про що не говорить держава. “Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур

Терорист Гіркін розповів, як у Донецьку розстрілювали людей.
І визнав, що живим до Гааги не доїде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна