Порошенко про заборону Меджлісу: Росія позбавляє голосу цілий народ

 

“Їм мало арештів і політичних судів над окремими представниками кримськотатарського народу – вирішили заборонити весь Меджліс! Цілий народ директивою намагаються позбавити голосу, можливості представляти і захищати свої права”, – так відреагував президент України Петро Порошенко на постанову окупаційної прокуратури Криму від 13 квітня, яка призупинила діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

“Це – чергове порушення базових прав і свобод людини, яке російські окупанти вчиняють у незаконно анексованому Криму, це відновлення сталінської політики щодо корінного народу півострова”, – зазначено на сторінці Порошенка у “Фейсбуці”.

“Причина цьому – авторитарний страх перед самоорганізацією вільних людей”, – наголошує президент України.

Петро Порошенко звернувся до світового співтовариства із закликом: “Кожен день окупації несе нові загрози для мешканців Криму. Єдиний шлях зупинити це свавілля – припинити анексію півострова і повністю вивести звідти російські окупаційні війська“.

Читайте також:
Президент розповів, коли буде деокупація Криму й децентралізація для ОРДЛО

У Криму забороняють Меджліс кримських татар як “екстремістську організацію”

Окупанти в Криму “націоналізували” головний офіс Меджлісу

Кримські татари почали складати “список Чийгоза” на кшталт Магнітського й Савченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна