АТО: 87 обстрілів, 8 поранених, підрив БМП на фугасі

 

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, 12 квітня, втрат серед українських військових немає, але вісім бійців отримали поранення.

Як повідомив на брифінгуречник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, всі військовослужбовці були поранені на Донецькому напрямку: троє – під час обстрілів, п’ятеро – внаслідок підриву БМП на фугасі.

Найбільша активність противника зберігається на Донецькому напрямку. “У районах населених пунктів Зайцеве, Майорське, Авдіївка та Мар’їнка не припиняються спроби витіснення сил АТО із займаних позицій шляхом ведення інтенсивних обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, 82-мм та 120-мм мінометів”, – повідомило Головне управління розвідки МОУ.

За даними прес-служби штабу АТО, протягом доби 11 квітня зафіксовано 87 обстрілів позицій Збройних сил України. Це другий за інтенсивністю обстрілів день 2016 року після 9 квітня, коли йшлося про 91 обстріл. 10 квітня, нагадаємо, нарахували 79 обстрілів.

З-поміж обстрілів 12 квітня: 2 – Станиця Луганська (Новоайдарський напрямок); три – Трьохізбенка (Сєверодонецький напрямок); 22 – Луганське, Зайцеве, Майорськ, Ленінське, Новгородське (Слов’янський напрямок); 49 – Авдіївка, Хімік, Опитне, шахта “Бутівка”, Піски, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); 4 – Новотроїцьке (Волноваський напрямок); сім – Павлопіль, Талаківка, Водяне, Широкине (Маріупольський напрямок), інформує ГУР.

“За вказаний період підрозділи Збройних сил України змушені були 25 разів відкривати вогонь у відповідь, виключно з озброєння малих калібрів”, – ідеться в повідомленні штабу.

карта ато

Приховуючи свої злочини від спостережної місії ОБСЄ, 70 відсотків обстрілів бойовики здійснюють у темну пору доби, зазначають у штабі АТО.

“Сьогодні (13 квітня), близько першої години ночі російські найманці знову застосували важке озброєння проти позицій сил АТО. В напрямку українських позицій поблизу Зайцевого ворогом було нанесено декілька вогневих ударів зі ствольної артилерії калібру 152 мм. А через декілька хвилин на цій ділянці оборони військовослужбовці Збройних сил України зазнали обстрілів з мінометів калібру 120 мм.
Відкриваючи вогонь у темну пору доби бойовики намагаються приховати порушення Мінських домовленостей від представників місії ОБСЄ”, – повідомила прес-служба штабу АТО на своїс сторінці в соцмережі.

Розвідкою зафіксовано також чергові факти прибуття з території Росії особового складу, озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для потреб 1-го й 2-го армійських корпусів (“армії ДНР/ЛНР”) до наступних пунктів:
Краснодон – ешелон з ПММ (до 120 тонн);
Дебальцеве – ешелон з боєприпасами (до 200 тонн);
Іловайськ – ешелони з військовою технікою (12 танків, 18 ББМ, 10 одиниць артилерійської техніки) та дизельним пальним (до 420 тонн);
Новоазовськ – три вантажні автомобілі з особовим складом.

Читайте також:
Розвідка доповіла про нові “зальоти” російських командирів в “армії ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.