Рада удосконалила соцзахист резервістів, які постраждали в АТО, та членів їх сімей

 

Верховна Рада зрівняла в питанні отримання соціального захисту резервістів, які постраждали в антитерористичній операції, і членів їхніх сімей з військовослужбовцями відповідних посад.

За законопроект (№3497) про внесення змін до деяких законів України, що стосуються соціального захисту резервістів, які постраждали внаслідок участі в АТО, і членів їхніх сімей, в цілому проголосував 231 народний депутат. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Закон вносить зміни до законів України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб” та “Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист”.

Ухвалені зміни передбачають, що пенсійне забезпечення резервістів, які постраждали внаслідок виконання обов’язків служби у військовому резерві військових формувань під час безпосередньої їх участі в антитерористичній операції і членів сімей резервістів, які загинули за участю в АТО, здійснюється в порядку і на умовах, встановлених законодавством для військовослужбовців відповідних посад.

Закон передбачає, що служба у військовому резерві під час безпосередньої участі в АТО або забезпечення її проведення зараховується до вислуги років для призначення пенсії.

Крім того, інваліди 1 і 2 групи, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювань, пов’язаних із виконанням обов’язків служби у військовому резерві військових формувань під час безпосередньої участі в АТО, забезпечення її проведення, визнаються ветеранами військової служби.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, дію закону буде поширено орієнтовно на 120 сімей загиблих і близько 1200 осіб, які отримали інвалідність. Додаткова потреба коштів для реалізації цього закону становить 3,6 млн. грн. на місяць.

Читайте також:
Гроші в камуфляжі. Скільки насправді платять в ЗСУ 2016 року

Безплатні протези для 133 поранених бійців ЗСУ: державних грошей вистачає на всіх?

У фонді, який “змусив” усю Україну збирали пластикові кришки, визнали:
виготовити з них протези неможливо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна