Банкова внесла у ВР законопроект “під Луценка-генпрокурора”

 

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка, представник президента в парламенті Степан Кубів вніс до парламенту закон “під Луценка-генпрокурора”.
Законопроектом №4379, зареєстрованим у Верховній Раді сьогодні, 12 квітня, пропонується призначати на роботу в Генеральну прокуратуру кандидата без досвіду роботи в прокуратурі.

У законопроекті зокрема пропонується встановити, що “на посаду генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який (…) має вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та правоохоронному органі не менше п’яти років”.

 

При цьому пропонується виключити із законодавства норму, згідно з якою прокурором регіональної та Генеральної прокуратури може бути тільки громадянин, який має стаж роботи на посаді прокурора.

Як відомо, кандидатом від президента на посаду генпрокурора є лідер фракції БПП Юрій Луценко. Наразі Луценко не може отримати цю посаду, оскільки, згідно з чинним законодавством, не має досвіду роботи в органах прокуратури.
При цьому Юрій Луценко – народний депутат України IV, VI, VIII скликань, міністр внутрішніх справ України в 2005-2006, 2007-2019 роках.

Народний депутат від БПП Сергій Лещенко, який учора жартома висунув себе на посаду генпрокурора паралельно з Луценком, назвав законопроект Кубіва “шулерством”.

“Замість того, щоб зняти взагалі обмеження для керівництва Генпрокуратурою, Банкова спеціально виписує умови під Луценка: “досвід роботи в законодавчому (!!!) і правоохоронному органі не менше 5 років”. Яке відношення має робота в парламенті до керівництва аполітичною за статусом Генпрокуратурою (генпрокурор навіть не має права бути членом партії)?
За такою логікою, водій Ахметова може податися в генпрокурори, тому що він був депутатом усе VI скликання. Ви або зніміть будь-які обмеження, як для МВС, або залиште все як є. А інакше – чистої води наперстки”, – написав Лещенко в соцмережі.

Варто нагадати, що 30 березня голова Верховної Ради Володимир Гройсман подав законопроект, який передбачає дозвіл іноземцю до 1 травня 2017 року очолити Міністерство фінансів України без набуття громадянства України терміном на рік. Цей спеціальний закон задля введення в Кабінет Міністрів громадянина Словаччини Івана Міклоша навряд чи буде ухвалено, адже радник міністра Міклош уже не є кандидатом до складу нового уряду.

Читайте також:
Лещенко запропонував себе на посаду генпрокурора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна