АТО: 79 обстрілів, троє поранених, один загиблий цивільний

 

За минулу добу, 11 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції поранено троє українських військовослужбовців. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

“Жоден з українських військових не загинув, однак троє наших бійців зазначили поранень”, – зазначив полковник.

Він також поінформував, що вчора в Мар’їнці внаслідок снайперського обстрілу з боку бойовиків було поранено одну цивільну особу, яка померла по дорозі в лікарню.

Загалом протягом доби зафіксовано 79 обстрілів (за минулу добу – 64), більшість із яких на Донецькому напрямку.

В районі промзони Авдіївки зберігається висока інтенсивність обстрілів позицій сил АТО, зокрема із застосуванням 82 та 120-мм мінометів, заборонених Мінськими угодами. За підрахунками штабу АТО, тут противник обстрілював наші позиції з мінометів та зброї меншого калібру 19 разів.

Як повідомляє у зведенні від 12 квітня Головне управління розвідки Міноборони України,  під Авдіївкою посилюються позиції бойовиків: “проведено ротацію/посилення передових підрозділів 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) зі складу тактичної групи, розгорнутої в районі н.п. Ясинувата; здійснено поповнення боєкомплекту мінометних підрозділів”.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм ракетних систем залпового вогню “Град”, артилерійських систем калібром понад 100 мм і танків у районах населених пунктів Боково-Платове, Донецьк, Безіменне та Сєдове.

Читайте також:
Членоушкодження “іхтамнєт”. Щоб повернутися в Росію, окупанти підірвали свій танк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.