Єврокомісія вже в квітні запропонує ЄС безвізовий режим з Україною

Європейська комісія планує цього місяця запропонувати Євросоюзу запровадити безвізовий режим з Україною. І це “незважаючи на підсумки референдуму в Нідерландах” – принаймні так цю новину подає Reuters із посиланням на неназване джерело в керівництві ЄС.

Раніше в березні голова Єврокомісії Жан Клод Юнкер пообіцяв президенту Петру Порошенку, що Європейська комісія вже в квітні висуне пропозиції щодо лібералізації візового режиму України з ЄС.

“Це може мати такий вигляд, ніби ми ігноруємо голландських виборців, але ми повинні тримати своє слово, дане Україні, яка виконала умови”, – повідомило джерело.

Пропозиція ЄК має бути схвалена більшістю країн-членів ЄС і Європейським парламентом.

За словами джерела, в пропозиції Єврокомісії міститиметься певна форма гарантії, що дозволяє країнам ЄС тимчасово відновити візи в разі сплеску міграції.

Тим часом президент України Петро Порошенко в інтерв’ю трьом українським телеканалам у неділю, 10 квітня, також заявив, що вже найближчими днями Єврокомісія має передати законодавчі пропозиції щодо безвізового режиму України з ЄС у Єврораду та Європарламент.

“Днями я чекаю рішення Єврокомісії про передачу законодавчих пропозицій у Європейську Раду і в Європейський Парламент щодо безвізового режиму. І я сподіваюся, що українці отримають його”, – сказав Порошенко.

Як повідомляла Новинарня, 6 квітня у Нідерландах відбувся референдум щодо угоди про асоціацію України з Євросоюзом. За явки 32,2% понад 60% виборців проголосували “проти”.

Водночас експерти зазначають, що цей результат не вплине на впровадження в дію угоди про асоціацію, яка вже затверджена на рівні ЄС.
Про це також заявив президент Франції Франсуа Олланд. Після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель він запевнив, що Європа “реалізовуватиме все можливе в рамках асоціації”.

Читайте також:
Грибаускайте: Ніхто не може стояти на шляху України до Європи

Для схвалення безвізового режиму для України достатньо 55% голосів членів ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна