Більшість кримчан не знають окупаційної конституції. Їм роздають безплатно

 

Більшість кримчан не знайомі з текстом окупаційної російської конституції півострова. У зв’язку з цим міністерство внутрішньої політики, інформації та зв’язку підконтрольного Росії уряду Криму ініціювало в Сімферополі акцію з роздачі безкоштовних примірників “конституції”, повідомляє сайт “Крим.Реалії”.

Акція відбулася у так званий “День конституції Криму”, який почали святкувати 11 квітня з нагоди прийняття “конституції Криму” окупаційним парламентом півострова 11 квітня 2014 року.

“Більшість росіян і кримчан взагалі не знайомі з основними положеннями кримської Конституції. Цю прогалину потрібно компенсувати, тому регулярно, щорічно і на постійній основі будуть проводиться подібні акції з безкоштовної роздачі конституції Криму. Подібні акції проводяться не тільки з метою правової освіти, а й для підвищення рівня патріотизму жителів Криму”, – заявив заступник керівника прокремлівського мінінформу Криму Вадим Перших.

Основні положення згаданого документу схожі зі статтями конституції Росії. Акт, який декларує три державні мови в Криму – російську, українську й кримськотатарську – був опублікований у газеті “Крымские известия” 12 квітня 2014 року.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію півострова незаконними й засудили дії Росії, запровадивши проти РФ санкції.

Читайте також:
Міністри G7 у Хіросімі засудили анексію Криму Росією

Відкладене фінансування. “Поки Росія насичує Крим зброєю, а не інвестиціями”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна