АТО: з українського боку без втрат, у “сепарів” – ще 14 “двохсотих”

 

Інтенсивність обстрілів позицій ЗСУ з боку російсько-терористичних військ дещо знизилася. Протягом минулої доби, 10 квітня, зафіксовано 64 обстріли українських укріплень, повідомили в прес-центрі штабу АТО (для порівняння: за підсумками 9 квітня повідомлялося про 91 обстріл – найбільший показник у 2016 році).

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу жоден український військовий не загинув, двоє отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Натомість з боку бойовиків втрати значно більші. “Постійні намагання атакувати сили АТО у районі н.п. Авдіївка призвели до зростання бойових втрат особового складу 1 (Комсомольське), 3 (Горлівка) та 100 (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад 1 АК ЗС РФ. 9 квітня ц.р. до Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна та Центральної клінічної міської лікарні ім. Вишневського доставлено 14 загиблих та 19 поранених російських військовослужбовців”, – зазначено у зведенні Головного управління розвідки Міноборони України від 11 квітня.

“Незважаючи на зменшення кількості порушень режиму тиші противник підтримує високу інтенсивність ведення вогню. Всього Збройними силами України було зафіксовано 16 обстрілів з мінометів. Використовуючи калібр 120 мм бойовики, нанесли вогневі удари по українським підрозділам в районах населених пунктів Троїцьке і Луганське, а із калібру 82 мм – поблизу Талаківки, Широкиного, Майорська та Новоселівки”, – інформує штаб АТО.

За словами Лисенка, “найбільшу активність ворог проявляв на ділянці Горлівка-Ясинувата та під Авдіївкою”. Тут з боку НЗФ використовувалися заборонені Мінськими угодами 122-мм міномети.

Загалом, за підрахунками штабу, на Донецькому напрямку зафіксовано 41 обстріл. Також повідомляється, що різко збільшилася кількість обстрілів від ворожих снайперів.

На Маріупольському напрямку також була використана ствольна артилерія калібром 122 мм. Всього тут зафіксовано 18 обстрілів, кожен третій – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку бойовики також здійснили серію обстрілів, зокрема, під вогонь потрапив контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська”, роботу якого зупинено.

“Незважаючи на чималі зусилля ворога, підрозділи сил АТО продовжують контролювати ситуацію. За вказаний період вони змушені були сім разів відкривати вогонь у відповідь“, – зазначають у штабі АТО.

Згідно з сьогоднішнім зведенням Головного управління розвідки МОУ, бойовики посилюють підрозділи на передових позиціях в районі н. п. Олександрівка (напрямок на Мар’їнку).
“З Донецька переміщено танковий підрозділ 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ”, – ідеться в повідомленні.

“Найближчим часом планується посилення тактичної групи та спроби захоплення більш вигідних позицій поблизу промислової зони [Авдіївки] для створення тактичної переваги над силами АТО. Заплановано вихід двох ДРГ противника.
У районі Донецького аеропорту відмічено застосування безпілотних летальних апаратів”, – зазначає ГУР МО.

Крім того, українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ “Град”, артилерійських систем калібром понад 100 мм і танків в районах Мінерального, Донецька, Макіївки і Тельманового.

Читайте також:
ГУР: З початку року на Донбасі знищено більше сотні кадрових російських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна